Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Divkārtējā ASV atklātā čempionāta fināliste Vozņacki zaudē turnīra otrajā kārtā

Divkārtējā ASV atklātā čempionāta fināliste Karolīne Vozņacki no Dānijas trešdien cieta neveiksmi šī gada turnīra otrajā kārtā, kļūstot par ceturto TOP10 tenisisti, kura noslēgusi dalību vienspēļu turnīrā.

Ar piekto numuru izliktā Vozņacki, kura US Open finālā spēlēja 2009. un 2014.gadā, abas reizes gan zaudējot, ar 2-6, 7-6 (7:5), 1-6 atzina krievietes Jekaterinas Makarovas pārākumu.

Zīmīgi, ka abām tenisistēm šī bija astotā savstarpējā spēle karjerā, bet Makarova svinēja vien pirmo uzvaru.

Jau vēstīts, ka turnīrs ir noslēdzis arī ar otro numuru izliktajai rumānietei Simonai Halepai, sestajam numuram Angelikai Kerberei no Vācijas un ar septīto numuru izliktajai Džoannai Kontai no Lielbritānijas.

Makarova trešajā kārtā tiksies ar spānieti Karlu Svaresu-Navarro.

Tikmēr trešo kārtu sasniegusi slavenā Krievijas tenisiste Marija Šarapova, kura turnīrā spēlē ar īpašo ielūgumu jeb wild card.

Viņa otrās kārtas cīņā ar 6-7 (4:7), 6-4, 6-1 uzvarēja ungārieti Tīmeu Babošu, kura rangā ir 59.vietā.

"Nerādīju labāko tenisu, tomēr dažreiz arī šādos mačos var gūt prieku, un šī bija viena no tām reizēm," pēc cīņas atzina Šarapova, kura rangā ir 146.vietā. Viņas nākamā pretiniece būs ranga 139.rakete Sofija Kenina, kura dzimusi Krievijā, bet pārstāv ASV.

Jāpiebilst, ka Šarapova ceturtajā kārtā var tikties ar Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

Jau vēstīts, ka turnīra 16.rakete Sevastova trešdien otrās kārtas cīņā droši ar 6-4, 6-4 uzvarēja ranga 118.pozīcijā esošo Katerinu Kozlovu no Ukrainas.

Šarapova Grand Slam turnīros piedalās pirmo reizi kopš pērnā gada janvārī notikušā Austrālijas atklātā čempionāta, kurā viņa tika pieķerta aizliegto vielu lietošanā, pēc tam izciešot 15 mēnešu diskvalifikāciju.

Tikmēr Vimbldonas čempione Garvinje Mugurusa no Spānijas, kura turnīrā izlikta ar trešo numuru, otrās kārtas cīņā pārliecinoši ar 6-4, 6-0 uzvarēja ķīnieti Jinjinu Duaņu, kura rangā ir 92.vietā.

Mugurusa, kura pretendē uz pasaules ranga līderes godu, ASV atklātā čempionāta trešo kārtu sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Ar mainīgām sekmēm trešdien pirmās kārtas mačus aizvadīja abas Igaunijas tenisistes. Jau vēstīts, ka pieredzējusī Kaia Kanepi ar 0-6, 6-4, 6-2 uzvarēja itālieti Frančesku Skjavoni. Kanepi, kura šajā turnīrā vispirms pārvarēja kvalifikāciju, jo šobrīd pasaules rangā ir tikai 418.vietā, izmantoja to, ka spēle otrdien tika pārtraukta, trešdien esot labāka par ranga 77.pozīcijā esošo itālieti.

Kanepi, kura 2010.gadā spēlēja ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, šosezon pirmo reizi spēlē WTA turnīru pamatsacensībās. Viņai otrajā kārtā nāksies spēlēt pret ranga 129.raketi Janīnu Vikmairu no Beļģijas.

Savukārt turnīrā ar 26.numuru izliktā Anete Kontaveita sīvā cīņā ar 7-6 (5:7), 1-6, 4-6 zaudēja pieredzējušajai čehietei Lucijei Šafāržovai, kura pērn ASV atklātajā čempionātā uzvarēja dāmu dubultspēlēs, bet 2015.gadā spēlēja Francijas atklātā čempionāta vienspēļu finālā. Kontaveita pirms diviem gadiem US Open turnīrā sasniedza ceturto kārtu.

Jau vēstīts, ka Sevastova trešajā kārtā tiksies ar horvātieti Donu Vekiču, kura ir ranga 52.vietā. Vekiča otrās kārtas cīņā negaidīti pārliecinoši ar 6-0, 6-2 sagrāva šī turnīra 2014.gada pusfinālisti Penu Šuai no Ķīnas, kura sacensībās bija izlikta ar 22.numuru.

Tikmēr Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko otrās kārtas cīņu aizvadīs ceturtdien, tiekoties ar rumānieti Soranu Kirstju.

Abas Latvijas vadošās dāmu tenisistes, kā ierasts, piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās - Ostapenko spēlēs duetā ar Eižēniju Bušāru no Kanādas, pirmajā kārtā tiekoties ar beļģieti Elisi Mertensu un dubultspēļu speciālisti Deimiju Shūrsu no Nīderlandes, bet Sevastovas un pieredzējušās serbietes Jeļenas Jankovičas duetam pretim stāsies mājiniece Eiža Muhameda un horvātiete Ajla Tomljanoviča, kura "Grand Slam" turnīros pārstāv Austrāliju. Sevastova dubultspēļu turnīra pirmās kārtas maču aizvadīs ceturtdien.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi