Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievijas sieviešu tenisa izlases treneris: Latvija ir viens no spēcīgākajiem pretiniekiem

Latvija bija viens no spēcīgākajiem iespējamajiem pretiniekiem, pēc Federāciju kausa tenisā sievietēm otrās pasaules grupas "play-off" kārtas izlozes paudis Krievijas izlases treneris Igors Andrejevs.

Kā vēstīts, Latvijas izlase, kurai palīdzēja pasaules piecpadsmitnieka spēlētājas Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, pagājušajā nedēļā pārvarēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificējās "play-off" kārtai par vietu otrajā pasaules grupā.

Savukārt otrdien izlozē noskaidrojās, ka nākamajā kārtā Latvijas izlase aprīlī viesos sacentīsies ar Krieviju.

"Objektīvi vērtējot, tas ir viens no pašiem spēcīgākajiem pretiniekiem, kas mums varēja tikt ielozēts. Labi, ka mums būs mājas laukuma priekšrocības, varēsim izvēlēties vēlamo segumu," paudis Andrejevs. "Lai cik spēcīgs sastāvs būtu pretiniekiem, to nepieciešams apspēlēt. Mūsu meitenēm ir liels potenciāls - ir gan pieredzējušas spēlētājas, gan jaunās."

Krievija pagājušajā nedēļas nogalē otrajā pasaules grupā ar 1-4 zaudēja Slovākijai, bet tai kārtējo reizi nepalīdzēja valsts vadošās tenisistes. Sastāvā kā līdere bija ranga 94.vietā esošā Natālija Vihļanceva, kura šobrīd rangā ir vien astotā savas valsts sportiste. Tikmēr Krievijas vadošā tenisiste šobrīd ir ranga 19.vietā esošā veterāne Svetlana Kuzņecova.

"Nevajag domāt par izlidošanas draudiem, kaut, protams, būtu nepatīkami nokrist vēl zemāk, bet nepieciešams plānveidīgi strādāt," uzsvēra treneris. "Galvenais, lai meitenes būtu veselas un progresētu - tad nākamgad vai pēc diviem viņas atgrieztos. Mums ir labs noskaņojums, neskatoties ne uz ko. Kaut meitenes zaudēja Slovākijai, visas cīnījās un sevi labi parādīja. Viņu vietas pasaules rangā neparāda potenciālu."

Krievija 2015.gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlējusi Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei aprīlī jāpārvar "play-off" kārta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi