Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sevastova Notingemā sāk zālāja sezonu, Ostapenko atpūtīsies līdz Birmingemai

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, uzsākot zālāja sezonu, šodien Notingemas WTA International sērijas turnīrā pirmās kārtas spēlē tiekas ar amerikānieti Kristīnu Makheilu, bet nupat Grand Slam titulu ieguvusī Aļona Ostapenko sacensībās atsāks piedalīties nākamnedēļ.

Abas tenisistes turnīra trešajā nozīmīgākajā kortā aizvadīs dienas ceturto spēli, kura varētu sākties ap plkst.19 pēc Latvijas laika.

Sevastova pašlaik WTA rangā ieņem 19.vietu un turnīrā ir izlikta ar otro numuru, kamēr Makheila atrodama 58.pozīcijā.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav tikušās, bet uzvarētāja otrajā kārtā spēkosies ar grieķieti Mariju Sakari vai Janu Čepelovu no Slovākijas.

Sevastova Francijas atklātajā čempionātā, kas risinājās iepriekšējās divās nedēļās, tika līdz trešajai kārtai, kur piekāpās horvātietei Petrai Martičai. Sezonas otro Grand Slam turnīru Sevastova sāka kā Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete, taču pēc Aļonas Ostapenko sensacionālā triumfa viņa nu ir valsts otrā rakete, 20 gadus vecajai Ostapenko šonedēļ ieņemot 12.vietu.

Tikmēr Makheila Parīzē jau pirmajā kārtā piekāpās pieredzējušajai krievietei Svetlanai Kuzņecovai. Martā Akapulko turnīrā amerikāniete aizkļuva līdz pusfinālam, bet kopš tā laika desmit mačos izcīnījusi tikai divas uzvaras.

Makheila labāko simtniekā noslēgusi iepriekšējās sešas sezonas, bet karjeras rekordu sasniedza nu jau tālajā 2012.gadā, pakāpjoties līdz 24.pozīcijai.

Sevastova aizvadīja ļoti labu māla sezonu, 16 mačos gūstot 11 panākumus.

Līdz pērnajam gadam Sevastova uz zālāja seguma savā karjerā nebija uzvarējusi nevienā pamatturnīra mačā, tomēr tad negaidīti aizkļuva līdz Maljorkas WTA International sērijas turnīra finālam. Pēc tam gan viņa Vimbldonā zaudēja pirmajā kārtā un līdz ar to Maljorka ir vienīgais turnīrs, kur viņa uz zālāja spējusi uzvarēt kaut vienā mačā.

Sevastova Notingemas turnīrā debitēja pērn, piekāpjoties spēcīgajai čehietei Karolīnai Plīškovai.

Ar pirmo numuru šogad Notingemas turnīrā būs izlikta mājiniece Džoanna Konta, kamēr Sevastovai ir augstais otrais numurs.

Sevastova šosezon Dubaijas un Madrides WTA Premier turnīros ir aizkļuvusi līdz pusfinālam, savukārt karjerā viņa ir izcīnījusi vienu WTA turnīru uzvarētājas titulu, kas gan bija vēl 2010.gadā, vēlāk tenisistei uz nepilniem diviem gadiem aizejot no tenisa. Savukārt atgriežoties profesionālajā līmenī Sevastova spēja šosezon sasniegt savu karjeras rekordu pasaules rangā, pirms mēneša esot 18.vietā.

Jāpiebilst, ka Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Ostapenko sākotnēji bija pieteikusies turnīram Nīderlandes pilsētā Hertogenbošā, tomēr pēc ilgā Parīzes turnīra viņa šajās sacensībās nepiedalīsies, jo pirmdien atgriezās dzimtenē, kur tika sagaidīta svinīgā ceremonijā. Sākotnēji viņai vēl nesen bijušā salīdzinoši zemā ranga dēļ nepienācās vieta pamatturnīrā nākamajā nedēļā gaidāmajā Birmingemas WTA Premier sērijas turnīrā, kurā piedalīsies gandrīz visas vadošās pasaules tenisistes, bet pēc vairāku sportistu izstāšanās Latvijas tenisiste to ieguvusi. Pēc tam Ostapenko startēs arī turnīrā Īstbornā, bet 3.jūlijā sāksies prestižais Vimbldonas čempionāts.

Precizēta informācija par Ostapenko dalību Birmingemā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi