Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sevastova pirms Indianvelsas pietuvojas WTA ranga divdesmitniekam

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, vēl par vienu vietu uzlabojusi savu karjeras rekordu un pakāpusies uz 23.pozīciju.

Iepriekšējā nedēļā Sevastova nespēlēja, tomēr februāra izskaņā viņai padevās ļoti veiksmīgs Dubaijas WTA Premier sērijas turnīrs, kas hierarhijā ir aiznākamajā līmenī aiz Grand Slam. Šajās Premier 5 sacensībās Latvijas pārstāve pirmo reizi karjerā aizkļuva līdz pusfinālam, kas ļāva sasniegt jaunus augstumus WTA rangā.

Latvijas dāmu tenisa visu laiku augstākā vieta ir Larisas Neilandes 1988.gadā sasniegtā 13.vieta.

Savukārt Latvijas otrā rakete ir Aļona Ostapenko, kura, salīdzinot ar pagājušo nedēļu, pakāpusies par septiņām vietām un tagad atrodas 64.pozīcijā. Viņa pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz Akapulko WTA International sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur ar rezultātu 3-6, 6-7 (5:7) piekāpās ukrainietei Ļesjai Curenko. Zīmīgi, ka vēl šīs spēles iesildīšanās laikā Ostapenko rokā iedzēla bite. Iegūtie 60 WTA vienspēļu ranga punkti Latvijas tenisistei ļāva atgriezties pasaules ranga septītajā desmitā.

Ostapenko ievērojamu kritumu WTA rangā piedzīvoja pirms nedēļas, kad februārī nespēja aizstāvēt 585 WTA ranga punktus, ko viņa pirms gada šajā laikā ieguva, aizkļūstot līdz Dohas WTA Premier turnīra finālam. Tādējādi viņa zaudēja arī Latvijas pirmās raketes godu.

Šonedēļ abām vadošajām Latvijas tenisistēm iecerēts uzsākt dalību prestižajā Indianvelsas WTA Premier turnīrā.

Savukārt Latvijas trešā rakete joprojām ir Diāna Marcinkēviča, kura saglabājusi iepriekš ieņemto 300.pozīciju, kamēr Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe ir 1134.vietā.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Pasaules ranga līderes godu saglabājusi pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā un no pirmās vietas gāza vācieti Angeliku Kerberi.

Austrālijā Viljamsa ieguva savu 23. Grand Slam titulu karjerā, kas ir jauns atklātās ēras rekords. Visu laiku Grand Slam tituliem bagātākā tenisiste ir austrāliete Margareta Kurta, kura savulaik izcīnīja 24 šādus titulus.

Otro vietu WTA rangā ieņem Kerbere, kura Viljamsu no planētas pirmās raketes goda gāza pēc pērn septembrī uzvarēta ASV atklātā čempionāta.

Savukārt pasaules ranga trešajā vietā ir čehiete Karolīna Plīškova, bet viņai seko rumāniete Simona Halepa un Dominika Cibulkova no Slovākijas. Sesto pozīciju joprojām ieņem Agņeška Radvaņska no Polijas, kam seko spāniete Garvinje Mugurusa un krieviete Svetlana Kuzņecova. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz amerikāniete Medisona Kīza un Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Ostapenko pāridarītāja Curenko triumfēja Akapulko WTA International turnīrā, finālā ar 6-1, 7-5 apspēlējot Kristīnu Mladenoviču no Francijas. Šis ukrainietei bija trešais WTA tituls karjerā. Šosezon viņa aizkļuva arī līdz Hobārtas WTA International sērijas turnīra pusfinālam, taču veselības problēmu dēļ viņa cīņā par finālu nepiedalījās. Savukārt par Kualalumpuras WTA International turnīra čempioni kļuvusi 20 gadus vecā austrāliete Ešlija Bārtija, kura finālā ar 6-3, 6-2 uzveica japānieti Nao Hibino. Viņai šis ir pirmais tituls karjerā.

Tikmēr Ostapenko turpina labot karjeras rekordus WTA dubultspēļu rangā, kur viņa šonedēļ ieguvusi vēl divas vietas un ieņem jau 53.pozīciju. Februārī viņa pārī ar kanādieti Gabrielu Dabrovski aizkļuva līdz Dubaijas turnīra dubultspēļu sacensību ceturtdaļfinālam, kurā piekāpās pērnā gada Riodežaneiro olimpiskajām čempionēm Jekaterinai Makarovai un Jeļenai Vesņinai no Krievijas. Šīs sportistes turpinājumā kļuva par čempionēm.

Ostapenko bija iecerēta dalība arī dubultspēļu sacensībās Akapulko, tomēr viņas pārinieces Jūlijas Gērgesas no Vācijas veselības likstu dēļ tas nenotika.

Tikmēr Sevastova dubultspēļu rangā no sava karjeras rekorda atkāpusies par vienu vietu un pašlaik ieņem 120.pozīciju, kamēr Marcinkēviča ierindojas 188.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi