Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Venusa Viljamsa sasniedz U.S. Open pusfinālu pret Sevastovu uzveikušo Stīvensu

Septiņkārtējā Grand Slam sacensību čempione Venusa Viljamsa otrdien 37 gadu vecumā sasniedza ASV atklātā tenisa čempionāta pusfinālu, kur viņai būs mājinieču duelis ar Sloeinu Stīvensu.

Aizvadītajā ceturtdaļfināla mačā ar devīto numuru izliktā Viljamsa ar 6-3, 3-6, 7-6 (7:2) pieveica divkārtējo Vimbldonas turnīra čempioni Petru Kvitovu no Čehijas.

Viljamsa pēc breika panāca 5-3 un uzvarēja pirmajā setā, tomēr Kvitova otrajā setā ātri ieguva 3-0 vadību, kad lietus lika aizvērt Artūra Eša stadiona jumtu. Turpinājumā čehiete atspēlēja vairākas breikbumbas un panāca trešo setu. Tā sākuma daļā katra no tenisistēm veica pa breikam, tomēr uzvarētāju noskaidroja taibreikā, kurā amerikāniete no 1:1 panāca 6:1 un droši uzvarēja.

Nākamajā nedēļā vecākā no māsām Viljamsām pirmoreiz kopš 2011.gada janvāra iekļūs pasaules ranga pirmajā pieciniekā un šī turnīra pusfinālā viņa tiksies ar ranga 83.vietā esošo tautieti Sloeinu Stīvensu, kura salīdzinoši nesen atgriezusies kortā pēc 11 mēnešus ilgas kreisās kājas traumas ārstēšanas. Kā vēstīts, Stīvensa ceturtdaļfinālā ar 6-3, 3-6, 7-6 (7:4) pieveica Anastasiju Sevastovu no Latvijas.

Zīmīgi, ka pusfinālā iespējama pat četru amerikāniešu dalība, jo pārējos divos ceturtdaļfināla pāros trešdien igauņu veterāne Kaija Kanepi tieksies ar Medisonu Kīzu, bet WTA ranga līdere Karolīna Plīškova sacentīsies ar Koko Vandeveju. Četras amerikānietes pusfinālā iepriekšējo reizi spēlējušas 1981.gada. Turklāt šāda situācija izveidojusies brīdī, kad dekrētā atrodas titulētā Serēna Viljamsa.

Venusa Viljamsa ASV atklātajā čempionātā iepriekš uzvarēja 2000. un 2001.gadā, bet tagad tiecas kļūt par vecāko "Grand Slam" čempioni kopš Martinas Navrātilovas uzvaras 1994.gada Vimbldonā. Viņa šogad sasniedza finālu Vimbldonā un Austrālijas atklātajā čempionātā, tiecoties uz trim "Grand Slam" fināliem pirmoreiz kopš 2002.gada.

Divkārtējā Vimbldonas čempionāta uzvarētāja Kvitova otro reizi spēlēja "US Open" ceturtdaļfinālā, iepriekšējo reizi šo turnīra fāzi sasniedzot pirms diviem gadiem. Pašlaik WTA ranga 14.pozīcijā atrodamajai Kvitovai pērn decembrī dzīvoklī ar nazi uzbruka laupītājs, kurš sportistei sagrieza un smagi satraumēja roku, bojājot arī saites, kas sportistei kortā ļāva atgriezties vien pēc pusgada.

"Esmu priecīga, ka joprojām varu sacensties augstā līmenī pret labākajām tenisistēm," tagad saka Kvitova. "Neesmu droša vai vēl iegūšu "Grand Slam" titulus. Protams, tāpēc spēlēju tenisu, tāpēc vēlējos būt atpakaļ un tā ir liela motivācija, tomēr dzīvoju uz zemes un zinu, ka vēl nepieciešams daudz strādāt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi