Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Dienvidkoreja piedāvās Ziemeļkorejai iesaistīties ziemas olimpisko spēļu rīkošanā

2018.gada ziemas olimpisko spēļu rīkotāja Dienvidkoreja ierosinājusi, ka Ziemeļkoreja varētu iesaistīties foruma organizēšanā, turklāt hokeja turnīrā varētu piedalīties abu valstu apvienotā izlase. Ar šo piedāvājumu Dienvidkoreja lūko samazināt politisko spriedzi pussalā, vēsta The Guardian.

Dienvidkorejas sporta ministrs Do Honvans grasās ierosināt ziemeļu kaimiņiem ne vien uzņemties vairāku olimpisko slēpošanas disciplīnu rīkošanu, bet arī abu valstu hokejistēm apvienoties vienā izlasē, kas nākamgad februārī startētu olimpiskajā turnīrā Phjončhanā.

Viņš Dienvidkorejas presē minējis Masikriongas slēpošanas kūrortu kā potenciālu sacensību rīkošanas vietu Ziemeļkorejā, un gatavojas šo ideju apspriest ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) delegātu no šīs valsts Janu Vonu. Do izteicis cerību, ka Ziemeļkorejas piedalīšanās padarītu Phjončhanu par "miera olimpiskajām spēlēm".

Sporta ministra ierosinājumi sakrīt ar Dienvidkorejas prezidenta Muna Jēina vēlmi piesardzīgi tuvināties Phenjanai, pat neskatoties uz dusmām par nesenajiem raķešu izmēģinājumiem un ieslodzījumā 17 mēnešus turētā ASV studenta Oto Vormbīra nāvi.

Šī mēneša sākumā Muns arī ierosināja, ka abas Korejas kopā ar vēl vairākām Āzijas valstīm varētu pretendēt uz 2030. gada Pasaules kausa futbolā rīkošanu. Tiesa, Ziemeļkorejas iesaistīšanās šāda turnīra rīkošanā prasītu milzīgus ieguldījumus.

"Ja Āzijas ziemeļaustrumu kaimiņvalstis, ieskaitot Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju, varētu kopā uzņemt Pasaules kausu, tas palīdzētu radīt mieru," sacīja Muns, kuram vēlāk šomēnes paredzēta tikšanās ar SOK prezidentu Tomasu Bahu. 

Ziemeļkorejas sportisti pērn ar sekmēm startēja vasaras olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, iekrājot septiņas medaļas, tostarp divas augstākā kaluma. Tomēr ziemas sporta veidos šai valstij lieli panākumi izpalikuši, astoņās olimpiskajās spēlēs kopumā tiekot pie viena sudraba un vienas bronzas. Pirms trim gadiem Sočos nepiedalījās neviens Ziemeļkorejas atlēts, un arī Phjončhanai šīs valsts sportisti pagaidām nav kvalificējušies, norāda The Guardian.

Ja nerealizēsies ideja par abu valstu apvienoto sieviešu hokeja izlasi, Ziemeļkorejas vienīgā cerība redzēt savus sportistus Phjončhanā varētu būt daiļslidošana.

Šogad savā starpā tikušās abu valstu sieviešu futbola un hokeja izlases, bet šonedēļ Ziemeļkorejas taekvando sportisti ieradīsies kaimiņvalstī, lai piedalītos paraugdemonstrējumos pasaules čempionāta atklāšanā.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi