Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvijas bobslejisti sezonu turpina EK mačos Kēnigszē

Šajā nedēļas nogalē Vācijā turpināsies Eiropas kausa (EK) izcīņa bobslejā, kur Kēnigszē trasē tiks aizvadītas 3.posma divnieku sacensības (12.novembrī, plkst.11:00) un 1.posma četrinieku sacensības (13.novembrī, plkst.11:00), vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Uz starta izies visi trīs Latvijas piloti, kuri startēja pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā - gan medaļnieki, gan jaunais Ralfs Bērziņš. Atgādināsim, ka Siguldā notika uzreiz divi EK izcīņas posmi. Bobslejā divniekiem nepārspēts abas dienas palika Oskars Ķibermanis, bet Uģis Žaļims izcīnīja, attiecīgi, otro un trešo vietu.

Latvijas vadošais pilots, Oskars Melbārdis, joprojām atveseļojas pēc muguras operācijas, tāpēc viņu startējam sacensībās redzēsim tikai pēc gadu mijas. Uzzinot, ka Pasaules kausa (PK) izcīņa sāksies ar diviem posmiem Ziemeļamerikas trasēs (vēl šajā kalendārajā gadā), un uzzinot, ka sacensības notiks ļoti sarežģītās trasēs - Vistlerā (Kanāda) un Leikplesidā (ASV) - tika pieņemts lēmums pāri okeānam nedoties un pirmos divus PK posmus izlaist (šajos posmos startēs skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna). Tā vietā mūsu bobslejistiem paredzēts piedalīties EK sacensībās, lai, pirmkārt, iekrātu nepieciešamos reitinga punktus, un, otrkārt, vēl labāk apgūtu Eiropas trases, kurās tomēr visbiežāk notiek arī augstākā līmeņa mači.

Starptautiskās Bobsleja un Skeletona federācijas (agrāk FIBT, tagad IBSF) reitings (rangs) tiek veidots pēc iegūto punktu skaitu starptautiskās sacensībās (Pasaules kauss, Eiropas kauss utt.). Punktiem bagātākās ir PK sacensības, kurās par 1.vietu tiek piešķirti 225 punkti, kamēr EK izcīņā par uzvaru pienākas vien 120 punkti. Punktu ir mazāk, bet sacensības notiek pietiekami bieži, lai tos iekrātu, un ieņemtu augstāku vietu reitingā. Kāpēc ir nozīme būt pēc iespējas augstākā vietā reitingā? Lai garantētu labu starta vietu sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi