Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Jaunās Kaspersky Internet Security 2013 un Kaspersky Anti-Virus 2013: moderna aizsardzība pret vissarežģītākajiem interneta apdraudējumiem

Kaspersky Lab Latvijas tirgū laiž klajā mājas lietotājiem domāto izstrādājumu – optimālā aizsardzības risinājuma Kaspersky Internet Security 2013 un datora pamata aizsardzības risinājuma Kaspersky Anti-Virus 2013 – jaunākās versijas. Ņemot vērā apdraudējumu nepārtraukti mainīgo raksturu, atjauninātajā Kaspersky Internet Security 2013 īpaša uzmanība ir pievērsta lietotāja personiskās informācijas aizsardzībai, iepērkoties internetā, kā arī veicot jebkādas tiešsaistes banku operācijas.

Līdzās multivides datņu lejupielādei un saziņai sociālajos tīklos transakcijas internetā ir kļuvušas par mūsdienu digitālās vides neatņemamu sastāvdaļu. Visā pasaulē 47% lietotāju veic pirkumus internetā, bet 44% regulāri strādā ar tiešsaistes banku sistēmām – šādas ziņas tika iegūtas pēc Kaspersky Lab pasūtījuma veiktajā pētījumā. IDC prognozē, ka 2012. gadā tiks veikts vairāk nekā miljards tiešsaistes pirkumu kopsummā par vairāk nekā 1,2 triljoniem ASV dolāru. Pašreizējā situācijā tiešsaistes maksājumu skaita pieaugumu pavada krāpnieku aktivitātes palielināšanās, bet lietotāji arvien vairāk raizējas par savu datu drošību.

“Atjauninātajā Kaspersky Internet Security 2013 ir ietvertas vairākas pilnīgi jaunas tehnoloģijas cīņai ar izplatītākajiem un sarežģītākajiem apdraudējumiem, kas ir vērsti pret lietotāju personisko informāciju un bankas kontiem. Svarīgākās no tām ir unikālās tehnoloģijas Automātiska aizsardzība pret mūķiem izmantotājiem un Droši maksājumi,” stāsta Andis Šteinmanis, Kaspersky Lab rīkotājdirektors Baltijas valstīs, Ungārijā, Čehijā un Slovākijā.

Tehnoloģija «Automātiska aizsardzība pret mūķiem izmantotājiem» ir izveidota, lai pretdarbotos vieniem no sarežģītākajiem un bīstamākajiem apdraudējumiem – tiem, kas izmanto populāru programmu nezināmas vai nenovērstas ievainojamības. Šī tehnoloģija ļauj aizsargāt Kaspersky Lab izstrādājumu lietotājus no šāda veida mūķiem, tostarp tiem, kas izmanto tā dēvētās nulles dienas ievainojamības. Tehnoloģija «Automātiskā aizsardzība pret mūķiem izmantotājiem» ir izstrādāta, balstoties uz Kaspersky Lab plašo pieredzi IT drošības jomā, un ļauj atklāt mūķa izmantotāja nesankcionētās darbības, netraucējot potenciāli ievainojamās programmas, piemēram, pārlūka, datņu skatītāja utt., normālai darbībai.

Tehnoloģija «Droši maksājumi» sniedz plašu aizsardzības līdzekļu klāstu, veicot finanšu operācijas internetā, piemēram, izdarot tiešsaistes pirkumus vai strādājot ar e-norēķinu sistēmām, naudu vai piekļuvi bankas kontam no datora. Šī jaunā funkcija, kas ir pieejama risinājumā Kaspersky Internet Security 2013, nodrošina uzlabotu aizsardzību visplašākajam tiešsaistes darījumu lokam. Funkcija tiek aktivizēta automātiski, apmeklējot populārākās maksājumu un banku vietnes, tā pārbauda pašas maksājumu sistēmas vietnes īstumu, kā arī lietotāja datora drošības stāvokli. Bez tam funkcija piedāvā atvērt vietni īpašā aizsardzības režīmā, kurā tiek kontrolēta citu programmu un procesu piekļuve pārsūtāmajiem datiem, nodrošinot to aizsardzību pret zādzību.

«Virtuālā klaviatūra», kas ir paredzēta visvērtīgākās konfidenciālās informācijas aizsardzībai pret taustiņspiedienu reģistrētājiem, strādājot «Drošu maksājumu» režīmā, ir ieguvusi pastiprinājumu – vēl vienu tehnoloģiju, ko sauc «Datu ievades ar aparatūras klaviatūru aizsardzība», kurā tiek izmantots īpašs draiveris, lai novērstu kaitīgo programmu veiktu taustiņspiedienu reģistrāciju, kad dati tiek ievadīti ar parastu klaviatūru. Lietotāju aizsardzībai no pikšķerēšanas abu izstrādājumu sastāvā ir ietverts «Pretpikšķerēšanas» modulis. Tā funkcijās ietilpst automātiska atjaunināšanās un vietņu, kurās hakeri mēģina nozagt paroles un citu vērtīgu lietotāju informāciju, uzlabota heiristiskā noteikšana. Kaspersky Internet Security 2013 sastāvā iekļauts arī jauns pretsurogātpasta kodols, kas garantē nevēlamu paziņojumu uzticamu atklāšanu e-pastā.

Atjaunināto Kaspersky Internet Security 2013 un Kaspersky Anti-Virus 2013 pamatā ir jauns antivīrusu kodols, kas nodrošina visu veidu kaitīgo programmatūru atklāšanas augstāku kvalitāti, ieskaitot arī vissarežģītāko paraugu atklāšanu. Piemēram, jaunajā kodolā ir īstenotas īpašas metodes, kas paaugstina cīņas ar kompleksajiem un mērķtiecīgajiem apdraudējumiem efektivitāti, neitralizējot mēģinājumus ieviest kaitīgo kodu galvenajos sistēmas procesos. Bez tam jaunajos izstrādājumos datubāzu atjauninājumi notiek ātrāk un ir mazāka izmēra, jo noteiktas antivīrusu datubāzu daļas ir pārceltas uz «mākoni».

Kaspersky Internet Security 2013 un Kaspersky Anti-Virus 2013 ir atjaunināta lietotāja saskarne, kas izstrādāta, ņemot vērā lietotāju vajadzības. No programmas instalēšanas līdz galvenajam logam un iestatījumiem Kaspersky Lab jaunie izstrādājumi ir ērti un vienkārši lietojami, ar mazāku skaitu peles klikšķu un uznirstošo izvēlņu. Abi izstrādājumi ļauj veikt precīzus iestatījumus, kas atbilst pieredzējušu lietotāju vajadzībām vai vēlmēm. Ir paātrināts arī instalēšanas process, un tagad tam ir mazāk posmu.

Pilnīga saderība ar Windows 8

Jaunie aizsardzības risinājumi Kaspersky Internet Security 2013 un Kaspersky Anti-Virus 2013 ir pilnīgi saderīgi ar jauno platformu Windows 8. Lai sniegtu lietotājiem aktuālo informāciju par viņu Windows 8 pārvaldītā datora drošības stāvokli, Kaspersky Lab ir izstrādājis lietotni Kaspersky Now. Tā ir paredzēta operētājsistēmas jaunajai saskarnei. Kaspersky Now bez maksas var lejupielādēt no interneta veikala Microsoft Windows Store. Lietotne ir saderīga ar Kaspersky Lab mājas lietotājiem domāto risinājumu jaunākajām versijām Kaspersky Internet Security 2013 un Kaspersky Anti-Virus 2013.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko