Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Panasonic neliekas mierā – divas jaunas kameras

Lai arī kā ražotāji vēlētos, 3D iedzīvināšana tirgū neiet tik raiti, kā viņi to vēlētos. Un tāpēc arī nenogurstoši kopj šo lauciņu, un tas ir labi. Panasonic nule pieteikusi divas jaunas foto (viņas arī video) kameras – Lumix DMC-3D1 3D kompaktkameru un četru trešdaļu standarta Lumix DMC-GX1.

ParLumix DMC-GX1 – tā ir jau ceturtā Panasonic four thirds standarta kamera – atceramies – veiksmīgā GF1, tad mazākus panākumus tirgū guvušās GF2 un GF3. Dizaina un izvēlēto materiālu kvalitātes jomā GX1 ir solis uz priekšu. Ja GF2 un 3 saņēma pamatotu kritiku par atkāpšanos no GF1 augstu uzstādītās latiņas, tad ar GX1 ir viss, kā pienākas – ar 16 megapikseļu Live MOS sensoru un Venus procesoru aprīkotā kamera ir ne vien tehniski, bet arī fiziski (proti – materiālu kvalitāte un dizains) pārāka par divām priekšgājējām. Maksimālā ISO jutība – 12800, bet optika, kā jau nopratāt – Micro Four Thirds, respektīvi, derēs pašas Panasonic un Olympus atbilstošā tipa objektīvi (ir pieejams arī 3D objektīvs). Kamera ir respektējams spēlmanis arī video lauciņā –1080/60i video MP4 vai AVCHD formātā pēc jūsu izvēles, taču lieta, ko Panasonis īpaši uzsver – 0,9 sekunžu autofokuss, kuru iespējams iestatīt skārienjutīgajā 3 collu LCD ekrānā – iebakstām ar pirkstu vietu kadrā, pēc kuras vēlamies iestatīt asumu, un kamera to nekavējoties izdarīs.

Tirgū būs pieejams gan GX-1 korpuss atsevišķi, gan arī kompletā arLumix G X Vario PZ 14-42mm objektīvu. Cena – ap Ls 470 par korpusu un Ls 640 – par pieminēto komplektu.

Tagad parLumix DMC-3D1. Protams, ka ar diviem 25-100 mm (30-120mm 3D režīmā) objektīviem aprīkotā kompaktkamera spēj uzņemt 3D attēlus video, taču tas, kas patiešām likās interesants un līdz šim neredzēts – kamera, gluži, kā hameleons, spēj darbināt abus objektīvus arī vienam no otra neatkarīgā režīmā, proti, tā spēj uzņemt vienlaicīgi vienu un to pašu 1080i video divos dažādos fokusa attālumos – viens plašāks skats, otrs – pietuvināts. Uzreiz jāsaka, ka prasmīgi lietā likta, šāda spēja padarīs mājas video entuziasta dzīvi vienkāršāku un daudzveidīgāku: tas ir gandīz tas pats, kā filmēt ar divām kamerām un iegūt daudzveidīgāku epizodes noklājumu. Tikai kamera viena. Divu 12,1 megapikseļu matricas kamera maksās ap Ls 340, kas ir ļoti pieņemami šādam modernu tehnoloģiju brīnumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko