Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Patentu kari: Google septīto reizi saņem atteikumu Oracle lietā

Google jau septīto reizi saņēmusi tiesas atteikumu izslēgt bēdīgi slaveno Tima Lindholma e-pastu no pierādījumu kopuma patentu strīdā ar Oracle par Android un Chrome OS pārkāptajām Java autortiesībām.

Kā ziņo aģentūra Bloomberg, Google saņēmusi apgabaltiesas tiesneša Alena Lūrija (Alan Lourie) atteikumu izslēgt Google inženiera Tima Lindholma e-pastu no pierādījumu kopuma procesā par Java autortiesību pārkāpumu Android un Chrome operētājsistēmās.

Bēdīgi slavenajā e-pastā Tims Lindolms atbildē Google dibinātājiem un vadītājiem Lerijam Peidžam un Sergejam Brīnam saistībā ar iespējamu alternatīvu Java raksta:“We’ve been over a bunch of these, and think they all suck. We conclude that we need to negotiate a license for Java under the terms we need.”

Google uzskata, ka šis e-pasts ir uzskatāms par advokāta-klienta noslēpumu, kurpretim tiesai ir cits viedoklis – e-pasts adresēts kompānijas vadībai, nevis tās juristiem/advokātiem, tātad tas nav uzskatāms par slepenu un neizpaužamu.

Lindholma e-pasts var izrādīties ļoti būtiska pierādījumu ķēdes sastāvdaļa, jo tā nosūtīšanas laiks (2010. gada augusts) un saturs skaidri apliecina, ka Google ir pievērsusi uzmanību Java izmantošanai un tās licencēšanas nepieciešamībai vēl pirms jelkādām IP pretenzijām no Oracle puses.

Oracle, savukārt, vairākkārt paspēja izpelnīties visai zobglalīgas tiesneša piezīmes par no Google piedzenamās summas apmēru, un tā no sākotnējiem 6 miljardiem USD ir nokritusi līdz vienam miljardam ASV dolāru.

Tiesa notiks aprīlī, un principā Google var paspēt izmēģināt laimi astoto reizi :).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko