Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Čepānis: Latvijai par sankcijām pret Baltkrieviju kompensācijā no ES vajag miljardu eiro

Latvijai, lai piekristu Eiropas Savienības (ES) ekonomisko sankciju pret Baltkrieviju ieviešanai kā kompensācija būtu jāprasa no ES vismaz 1 miljards eiro gadā, intervijā laikrakstam Dienas Bizness teicis Latvijas – Baltkrievijas Ekonomisko sakaru veicināšanas biedrības valdes priekšsēdētājs Alfrēds Čepānis. 

Viņš savu sacīto pamato ar to, ka ES ekonomiskais embargo – sankcijas – sāpīgi atsauksies ne tikai uz Latvijas ražotājiem, kas piegādā savas preces Baltkrievijas partneriem, un arī tiem, kuri no šīs valsts importē preces, bet jo īpaši ietekmēs tranzītbiznesu – autopārvadātājus, dzelzceļu, ostas, arī bankas.

"Viens miljards eiro gadā būtu sava veida kompensācija par pazaudēto tirgu, kravu sarukumu ostās, transporta nozares apsīkumu, jauniem bezdarbniekiem, nodokļu ieņēmumu kritumu," sacīja A.Čepānis.

Viņš pieļauj, ka Latvija pat varētu kaulējoties prasīt vēl vairāk par vienu miljardu eiro, jo Baltkrievija varot spert adekvātus soļus un ieviest savas sankcijas pret ES, tostarp arī pret Latviju. 

"Pārvadātājiem kravu apjoms uzreiz nobruks lejā, vai arī pamatīgi pieaugs izmaksas, ja nāksies Ukrainas kravas vest caur Krieviju, nevis pa taisno caur Baltkrieviju," skaidroja A.Čepānis.

Par iespējamajām katastrofālajām sekām transporta un tranzītbiznesa jomā – pārvadātāju, ostu, tranzītbiznesa – pārstāvji ir parakstījuši kopīgu vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim. "Vēstule nosūtīta, taču atbildes pagaidām vēl nav saņemta," teica A.Čepānis. Viņš norāda, ka jautājums ir ļoti svarīgs, jo šīs nedēļas nogalē par iespējamajām ekonomiskajām sankcijām pret Baltkrieviju tiks lemts ES ārlietu ministru tikšanās laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses