Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Viesstrādnieku piesaistīšana aizbraukušo tautiešu vietā ir viens no risinājumiem darbaspēka trūkuma problēmai, taču jāņem vērā latviešu mentalitāte, uzsver uzņēmējdarbības eksperte

Uzņēmējdarbības eksperte: Latvijas iedzīvotājiem būs grūti sastrādāties ar viesstrādniekiem

"Lielākā problēma nav tā, ka no Latvijas uz ārzemēm aizbraukuši tādi cilvēki, kuri pēc sava rakstura ir tendēti doties pasaulē laimi meklēt, tādi cilvēki, kuri aizbrauc strādāt mazkvalificētu darbu uz kādu turīgāku valsti, tad brauc uz nākamo valsti un tad vēl uz citu valsti. Lielākā problēma ir, ka gudri, mērķtiecīgi Latvijas iedzīvotāji aizbrauc uz ārzemēm, piemēram, studēt augstskolā citā valstī vai strādāt starptautiskos projektos, un vairs neatgriežas Latvijā. Šādus cilvēkus mūsu valstij nevajadzētu pazaudēt," intervijā Magdai Riekstiņai saka uzņēmējdarbības eksperte Zane Driņķe.

Top komentāri

vispirms
v
Lai atgriežas mājās no Latvijas aizbraukušie, tad DARBA devēji jums darba roku pietieks. Aizbrauca kāpēc – jo te 430E bet rietumos 1500E! Darba devēji beidziet paši strādāt kā padomju laikos!
Kas
K
Stulbā pamuļķe! !!!!!! Mums nav darbaspēka trūkuma. Mums ir algas trūkums, naudas trūkums. Iebāz to savā galvā, kur vietas ir pietiekoši.
Māris
M
Maksājiet cilvēkiem algas atbilstošas Eiropas algam, jo cenas veikalos jau mums ir Eiropas, un nekrapiet stradniekus, tad būs kas strādā. Gatavs atgriezties lv kaut rīt. Tā idiote domā ka cilvēki brīvprātīgi izbrauc, vai arī ir spiesti? Cik alga ir uzņēmējdarbības ekspertei, kura ir nekompetenta, ja raksta tādu sviestu, un īstenībā neko nedara?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses