Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Rīgas ielās dosies polārlācis

Trešdien, 7.decembrī Latvijas vadošās vides organizācijas - biedrība homo ecos:, Latvijas Zaļā kustība un Vides izglītības fonds - rīko vēl nebijušu klimata akciju AtrodiPolārlācim mājas!. Šajā dienā Rīgas ielās dosies polārlācis, lai meklētu jaunu dzīvesvietu un aicinātu cilvēkus aizdomāties par klimata pārmaiņu radītajām sekām.Akcijas laikā dienas pirmajā pusē Polārlācis dosies gājienā pa Vecrīgu un tās apkārtni, apmeklējot gan tuvākos parkus, gan dzelzceļa staciju un autoostu, gan citas sabiedriskas vietas.

"Zinātnieki ir secinājuši, ka šis gads ir viens no siltākajiem pēdējo 150 gadu vēsturē. To jūtu arī es un mani ciltsbrāļi - globālās sasilšanas dēļ Ziemeļos ledus kūst arvien straujāk, un mēs esam spiesti meklēt jaunas mājvietas. Arī Latvija arvien vairāk izjūt klimata pārmaiņu ietekmi - mainās Baltijas jūra, izzūd zināmās augu un dzīvnieku sugas un parādās jaunas, palielinās gaisa temperatūras svārstības," uzsver Polārlācis, piebilstot, ka priecāsies par jebkuru ierosinājumu jaunajai dzīvesvietai.

Akcijas ietvaros ikviens ir aicināts pievērst uzmanību klimta pārmaiņu un globālās sasilšanas radītajām sekām Latvijā un pasaulē, kā arī uzzināt vairāk par to, ko darīt, lai ikdienā samazinātu savu ietekmi uz klimatu. 

Akcija tiek rīkota saistībā ar ANO Klimata konferenci COP17, kas no 28.novembra līdz 9.decembrim notiek Dienvidāfrikas pilsētā Durbanā, un kurā pasaules valstu līderi vēlreiz mēģinās vienoties par pasākumiem siltumnīcefektu izraisošo gāzu emisiju samazināšanai un klimata pārmaiņu radīto risku samazināšanai. Šī konferenceir īpaši nozīmīga, jojau 2012. gadā beigsies iepriekšējās vienošanās - Kioto protokola - termiņš, tādēļ jāveic visi nepieciešamie priekšdarbi, lai jau pēc gada varētu panākt jaunu, visaptverošu vienošanos. Tāpat ir svarīgi panākt, lai Kioto protokola darbības periods tiktu pagarināts līdz brīdim, kad spēkā var stāties jaunā vienošanās, pretējā gadījuma ir liels risks, ka valstis pārstās iesāktās darbības siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanā.

Vairāk info homoecos.lv.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemkukulī no Umbrijas

Umbrijas auglīgie ozolkoku meži, kristāldzidrie strauti un auglīgā zeme dāvā daudzas delikateses. Tāpēc tikpat daudz gardumu, ko nobaudīt uz vietas, no Umbrijas var atvest arī mājās.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena