Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Politiskajiem spēkiem derētu cienīt savus vēlētājus

Mēs paši un mūsu politiķi

Uzņēmējdarbības vidē tas, ka cilvēki sāk darboties jaunos biznesa virzienos, tiek vērtēts atzinīgi. Protams, ne vienmēr visas inovatīvās ieceres nes panākumus, taču pat tad, ja kādam uzņēmējam nepaveicās, viņu vērtē kā drosmīgu cilvēku, kurš nebaidās no izaicinājumiem. Arī, lai sāktu savu biznesu, ir jābūt gatavam doties pa nepazīstamiem ceļiem, jo neviena augstskola nesagatavo tam darbam, kas jāveic, veidojot savu uzņēmumu. Mūsu sabiedrība jau ir sapratusi, ka nekļūdās tikai tas, kas neko nedara, un ka uzņēmēja finansiālās neveiksmes un idejas, kuras nav izdevies īstenot, nedod iemeslu šo uzņēmēju nozākāt.

Par iešanu pa jauniem, nezināmiem ceļiem pēc 13. Saeimas vēlēšanām daudz tiek runāts arī politiskā kontekstā, jo uz politiskās skatuves ir nonākuši cilvēki bez pieredzes darbā Saeimā un valdībā, turklāt šādi cilvēki sniedzas arī pēc ministru portfeļiem. 

Kopumā publiski izskanējušie viedokļi par dažādiem ministru amata kandidātiem kārtējo reizi apliecina, ka mūsu sabiedrībai raksturīga domāšana "viss ir slikti un visi ir slikti".

Pieredzējušie politiķi izpelnās kritiku kā "tautas uzticību zaudējušie vecie spēki", savukārt cilvēkiem, kuri tikko ienākuši politikā, pāri veļas kritikas lavīna ar kategorisku saukli "šis nu gan nav Saeimas deputāta vai ministra līmeņa cilvēks". 

Protams, ikvienam, kas izvēlas darboties politikā, jārēķinās ar pastiprinātu sabiedrības uzmanību un arī ar kritiku. Būtu naivi, iesaistoties politikā, domāt, ka līdzšinējie profesionālie kāpumi un kritumi, kā arī hobiji un uzskati netiks publiski apspriesti un vērtēti, un jācer, ka tik naivs neviens no jaunajiem politiķiem nav. Taču politiķiem veltītā kritika nereti izpaužas kā prasta zākāšana, un tas met ēnu uz tiem cilvēkiem, kuri zākājas, neatkarīgi no tā, vai lamāti tiek pieredzējušie politiķi, vai politikas pirmziemnieki. 

Tomēr arī politiskajiem spēkiem derētu cienīt gan savus vēlētājus, gan mūsu sabiedrību kopumā un apjaust, ka vairs nav XX gadsimta 90. gadi un mēs vairs neesam valsts, kas nupat atjaunojusi neatkarību pēc ilgām padomju okupācijas desmitgadēm un kurā tāpēc ir tādi politiķi, kādi ir. Tagad, 2019. gadā, mēs jau gadiem ilgi esam Eiropas Savienības dalībvalsts, kas vēlas, lai to starptautiskā mērogā uztver par līdzvērtīgu Rietumeiropas un Skandināvijas valstīm, un līdz ar to arī mūsu valdības erudīcijai jābūt atbilstošai. 

Turklāt svarīgākais jau nav tas, ko par Latviju domā citās valstīs, bet gan tas, lai mums būtu ministri, kas savās atbildības jomās mācētu veicināt attīstību un risināt problēmas, nevis vispār nezinātu, kādas jomas ir katras ministrijas pārziņā.

Top komentāri

Atkārtosimlīdzapvemsimies!
A
Politiskais spēks, politiskais spēks, Politiskais spēks, politiskais spēks, Politiskais spēks, politiskais spēks, Politiskais spēks, politiskais spēks, Politiskais spēks, politiskais spēks, Politiskais spēks, politiskais spēks, Politiskais spēks, politiskais spēks!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē