Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Jaunā anarhistu vara grib itin visus amatos kādu laiku esošos profesionāļus nomainīt vien nomainīšanas pēc?

Piemeklēs savējo?

Saeimas deputāti ar savu šā brīža darbošanos rada iespaidu, ka viņiem trūkst kompetences tiešām svarīgu, akūtu problēmu risināšanai, tāpēc visu savu enerģiju gatavi veltīt putu kulšanai par jautājumiem, kur zināšanas var aizstāt ar revolucionāro pārliecību. Spilgts piemērs – vairāku partiju skaļi apliecinātā apņemšanās atrast citu Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju.

Nebūtu pamata aizstāvēt Arni Cimdaru, kurš šo amatu ieņem jau pārdesmit gadu, ja tas viss, kas tagad norisinās ap viņa būšanu vai nebūšanu amatā, neizskatītos pēc kārtējā farsa vai – vēl trakāk – mēģinājuma viņu nomainīt pret savējo, kurš turpmāk balsis skaitītu, kā kādam vajag. Turklāt kad? Dažus mēnešus pirms Eiropas parlamenta vēlēšanām.

Darbs CVK ir ārkārtīgi specifisks, tā nav pīrāgu cepšana, kam var rīkot konkursu, zinot, ka pavāri vai konditori pieteiksies pulkiem. Latvijā ir tikai daži cilvēki, kas strādājuši Centrālajā vēlēšanu komisijā, taču ir problēma, ka viņi visi pārstāv kādu noteiktu politisku spēku. Tostarp mans kādreizējais kolēģis Ritvars Eglājs, kurš droši vien ir ne mazāk kompetents par Cimdaru, taču diemžēl nekādi nevar tikt saukts par neatkarīgu, jo pārstāv Nacionālo apvienību.

Faktiski var droši apgalvot, ka vienīgais politiski neitrālais (!) profesionālis, starptautiski apmācīts un respektēts ir... Cimdars, neatkarīgi no tā, vai tas patīk kādam vai ne.

Viņš CVK vada kopš 1997. gada, bijis arī Eiropas valstu vēlēšanu administratoru asociācijas prezidents. Partija, ko Cimdars savulaik pārstāvēja pirms ievēlēšanas CVK, jau pārdesmit gadu kā nepastāv.

Dzirdam argumentu, ka amatā esot par ilgu aizsēdējies. Tad nu gan pasaules grēks atradies! Jaunā anarhistu vara grib itin visus amatos kādu laiku esošos profesionāļus nomainīt vien nomainīšanas pēc? Vai esat padomājuši, vai dabūsiet vietā labākus? Kurš saprātīgs cilvēks gribēs specializēties šādā šaurā jomā, redzot, ka tiek radīts precedents nomaiņai nevis kaut kādu pieļautu kļūdu, bet gan šādu politisku iegribu dēļ!? Jo cilvēks uzkrājis lielāku profesionālo pieredzi, jo jaunajai varai nederīgāks? Absurds!

Mans ieteikums – nešķērdējiet savu dārgo laiku liekās procedūrās, neauglīgās diskusijās. Neradiet aizdomu ēnu pār sevi. Nelieciet uz politiskā tirgus letes CVK vadītāja amatu! Ir milzums daudz aktuālāku problēmu, kaut vai finansējuma rašana lielākām skolotāju, mediķu, sociālo darbinieku, tiesnešu, izmeklētāju utt., u. t. jpr. algām. Un galu galā, ja gribat diskutēt par amatiem, tad dariet to, saskaņojot viedokļus par nākamo Valsts prezidentu vai Latviju pārstāvošu eirokomisāru.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka politiķi "nekultu putas" ja vēlētājiem tas nebūtu pa prātam.
TrollisJT
T
A man, vot, šķiet, ka vajag nomainīt visus tramvaju vadītājus! Jo tie taču ir Ušakova cilvēki! Ka neaizdzen tos tramvajus uz Krieviju! Vot!
Anna Jurjevna Potapova
A
Cimdaris ir jānomaina jo man zvanīja no Maskavas un teica, ka ņeporjadok.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē