Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rēķinu kārtotāji

Dīvaina ziņa bija šonedēļ par to, ka valdības lēmumu dēļ Rīgas dome 2020. gada budžetā zaudēs 116,6 miljonus. Vēl dīvaināka bija interneta saziņā vērojamā reakcija – prieks. It kā tā nauda, ko atņem Rīgas budžetam, būtu Saskaņas vai Gods kalpot Rīgai nauda, nevis rīdzinieku nodokļos nomaksāta un tātad arī rīdzinieku vajadzībām izmantojama. Valdības partijas mums pajautāja, vai piekrītam? Vai tiešām vienīgais, kas valdībā esošos un viņu fanātiskos atbalstītājus šobrīd interesē, ir faktiski savtīgā partiju cīņa par varu? Ja būtu citi pie varas, to naudu valdības partijas no pašvaldības budžeta "neizķeksētu"?

Tiešām nav skaidrs, ka, piemēram, Austrumu maģistrāles izbūves pabeigšanu galvenokārt vajag mums, rīdziniekiem, ne tik daudz politiķiem, kas tikuši pie stūres pašvaldībā? Labi, viņiem arī, bet pamatā vien tādēļ, lai arī viņu vēlētāji būtu apmierināti ar to, ka Rīgas centrā vairs nebūtu lielkravas auto. Bet ne jau visi, kas nu cietīs, ir viņu vēlētāji – daudzi taču ir balsojuši un balsotu par partijām, kas ir valdībā. Kāpēc sitat savējos, cienītie ministri un ministres? Un kā lai dēvē tos, kas, būdami rīdzinieki vai tādi, kas bieži lieto šo infrastruktūru, tomēr priecājas, ka tā netiks attīstīta? Par mazohistiem?

Ja Rīga tiek slikti pārvaldīta, jāaktualizē tieši tas. Domē opozīcijā, bet Saeimā pozīcijā esošajiem būtu jāpiedāvā labāki problēmu risinājumi. Ja nepieciešams, varbūt jāsoda kādas konkrētas amatpersonas. Kāpēc tā vietā tiek sodīti Rīgā dzīvojošie? Par ko? Ka nebija tik prātīgi un nenobalsoja par "pareizajiem", lai arī kuri tie būtu? Tiešām kāds ir tik naivs, iedomājoties, ka ar šādu "finanšu pātagu" var vēlētājus "vest pie prāta"?!

Līdzīga situācija ir ar tā dēvēto atkritumu krīzi.

Pašreizējā brīdī mums, rīdziniekiem, vajag skaidrību par nākotni, nevis šovu ar politiķu apsaukāšanos, centieniem cits citam ieriebt.

Ja jums patīk kauties – kaujieties, bet, lūdzu, nedariet to tā, ka galvenie cietēji ir Rīgā dzīvojošie, strādājošie vai mūsu viesi! Arī saukļi par ārkārtas vēlēšanu nepieciešamību tādā situācijā, kāda ir pašlaik, ir nevietā, jo vēlēšanas nav tūlītējs risinājums, turklāt šajā kontekstā tās drīzāk liecina, ka politiķi, kas uz to velk, vairāk domā par sevi, savu tikšanu pie varas labumiem, nevis vēlētāju aktuālajām vajadzībām.

Un nevajag arī iepriekšteiktajā meklēt kādu politisku ieinteresētību – ir taču vispārzināms, ka starpvēlēšanu laikā lielākā iedzīvotāju daļa nevis par partiju attiecībām interesējas, bet gan par to, lai vara kā tāda (nešķirojot pēc politiskās piederības) strādātu visu cilvēku labā. Un tas attiecas ne tikai uz pašvaldību, bet arī valsts līmeņa amatpersonām.

Top komentāri

Josis
J
Rīgā nauda ir.
saskaņas dihlofoss
s
Tipiska saskanieša retorika caurvij šo rakstu vājā atmiņas mērcē.
rūgtā patiesība
r
Honorāru par šo smurgājumu, nez, saņ Romāns vai viņa Saimnieks, kas to uzmurgoja un iedeva Romānam nopublicēt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē