Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Valdība brīvsolī

Divas nedēļas pēc kārtas valdība atkal ieslēgusi vasaras brīvlaika režīmu – ne šajā, ne arī nākamajā otrdienā nenotiks Ministru kabineta kārtējās sēdes, un būtībā tikai īpašas nepieciešamības gadījumā var tikt sasaukta valdības ārkārtas sēde. Vērts piebilst, ka šajā brīvlaika režīmā nenotiek arī valdības partiju sadarbības sanāksmes. Vārdu sakot, kā jau labi redzams šodienas karikatūrā, valdība divas nedēļas it kā darbosies, bet it kā ne.

Protams, nedrīkst nepieminēt, ka vairāk vai mazāk aktīvas šajās dabas stihijas plosīšanās dienās bija jaunpārdzimusī Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrija, arī Zemkopības ministrija, kuras aktīvi iesaistījās vētras seku apkopošanā un potenciālās palīdzības apzināšanā.

Šeit gan jāpiebilst, ka šīs stihijas lielāko smagumu uz saviem pleciem iznesa visi operatīvie dienesti (gan centralizētie, gan vietvaru līmenī). Un par to viņiem tiešām jāpasaka liels paldies. Taču atgriežoties pie valdības brīvdienām – skaidrs, ka katram ir nepieciešamība atpūsties, uzkrāt spēkus un pabaudīt arī atvaļinājumu. Tomēr izskatās, ka tagad jau plašos skandālos ierautā izbijušā premjera Krišjāņa Kariņa ieviestās kolektīvās brīvdienas tomēr ir nedaudz tāda zaimošana. Protams, ne jau visi ministri tagad dzīvojas pa laukiem vai ārzemju kūrmājām, tomēr situācijā, kad problēmas turpina samilzt gan Rail Baltica, gan satiksmē kopumā, kad aizvien daudz neatrisinātu vajadzību ir gan veselībā, gan izglītībā, gan visās pārējās jomās, bet tam nav ne naudas, ne īsti ideju, ir diezgan divdomīga situācija, kad valdības veidotāji atļaujas uzskatīt, ka šajā brīdī nav pasaulē nekā svarīgāka par divu nedēļu brīvlaika izsludināšanu.

Savā ziņā šāda – nu jau par sliktu tradīciju kļuvusi – rīcība varētu liecināt, ka valdošās koalīcijas partijas un to politiķi uzskata, ka valstī viss ir kārtībā, nekādu iekavētu darbu nav, birokrātija ir iznīdēta, un tā tālāk, un tā joprojām. Taču var paskatīties arī no citas puses – ja jau regulāri var iepauzēt gan ar valdības sēdēm, gan koalīcijas partneru sanāksmēm, varbūt vērts apsvērt, vai vispār ir nepieciešamība pēc valsts resursu tērēšanas, pirmkārt jau rīkojot partiju pārstāvju iknedēļas sanāksmes (nav dzirdēts, ka kāds vispār būtu izvērtējis to lietderības attiecību pret izdevumiem to rīkošanai). Nu un vienlaikus varbūt nav nemaz nepieciešamības rīkot regulāras valdības sēdes – kad sakrājas dokumenti, tad arī sasauc valdības sēdi, divās dienās izmaļas visam cauri un atkal pāris mēnešus iepauzē. Kas zina, varbūt šāds mehānisms izrādītos produktīvāks. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

BBC: Apstiprināti 68 011 Ukrainā kritušo krievu vārdi

Raidorganizācijas BBC Krievijas dienesta un izdevuma Mediazona žurnālisti kopā ar brīvprātīgo komandu, balstoties uz atklātiem avotiem, noskaidrojuši 68 011 karā Ukrainā kritušo Krievijas karavīru vār...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē