Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
"Tas, ka iestādes savā starpā tiešām vāji sadarbojas, tas ir ļoti augsts ievainojamības līmenis valstī kopumā," pauž Znotiņa

Bankas kā ķīlnieki vājajai Kontroles dienesta un tiesībsargājošo institūciju sadarbībai. Intervija ar Ilzi Znotiņu

Jaunā Kontroles dienesta vadītāja Ilze Znotiņa intervijā laikrakstam Diena atzīst, ka bankas, kuras Latvijā līdz šim darbojās ar augstāka riska klientiem, faktiski varēja būt situācijas ķīlnieki vājajai Kontroles dienesta un tiesībsargājošo institūciju sadarbībai. Vienlaikus tā bija un ir arī iestāžu vadītāju atbildība par nepieciešamo kontroles sistēmu ieviešanu. Lai situāciju mainītu, Kontroles dienests un valsts pārvalde turpmāk plāno vairāk dalīties par šīs jomas stratēģiju un vīziju, dodot arī vairāk norāžu par to, kā bankām pareizi rīkoties un kādas prasības pret tām tiek izvirzītas. Znotiņa intervijā nenoliedz, ka banka arī bez tīša nodoma varēja nonākt situācijā, kur tā var tikt apsūdzēta par to, ka tā "kaut kādas lietas nav darījusi", jo ir organizētas grupas, kas sniedz noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas pakalpojumus. "Ir arī virkne šo koruptīvo stāstu, kuros, protams, tikai un vienīgi banka būs tā, caur kuru tiks tunelēts šis nelikumīgais maksājums, un banka, nepazīstot šo iespējamo risku, nesaprotot par ko ir runa, var bez tīša nodoma nonākt situācijā, kur tā gala rezultātā var tikt apsūdzēta," intervijā uzsver Znotiņa.

Top komentāri

Pareizaisvirsraksts
P
Bankas, kā finanšu policijas filiāles.
Ezis
E
Nabaga bankas. Viņām tik grūti. Jāpiešķir vēl kāds finansējums no valsts. :)
Rupucis
R
nav slikta intervija, zinošs cilvēks, bet kā var cilvēks vadīt Kontroles iestādi, ja iepriekš pati darbojās auditorkompānijā un organizēja nodokļu optimizācijas projektus. Un kāpēc zvērinātam advokātam iet uz tik zemi atalgotu darbu? Tikai nestāstiet, ka tā nav shēma, kas tiek aizbildināta ar patriotismu, jo līdz šim šis amats nebija tik nozīmīgs. Šādu patriotu mums ir daudz, katram oligarham pa ducim.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē