Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
"Nav tādas lietas, kur nav vajadzīgas izmaiņas - dzīve iet uz priekšu," sacīja Jaunzeme

Jaunzemes prioritāte VID būs PVN ieņēmumu vairošana

"Jāpievēršas jomām, kas rada plaisas," LNT raidījumā 900 sekundes ceturtdienas rītā sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunā vadītāja Ieva Jaunzeme, skaidrojot, ka šogad pievērsīsies pievienotā vērtības nodokļa (PVN) ieņēmumu vairošanai.

Runājot par ēnu ekonomikas apkarošanu, Jaunzeme norādīja, ka darāmo darbu saraksts ir garš, un ir plānoti gan lielāki, gan mazāki pasākumi. Pirmajā vietā ēnu ekonomikas apkarošanā ir būvniecība, kur šobrīd novērots apgrozījuma pieaugums. Tāpat viņa skaidroja, ka vērība jāpievērš arī kontrabandas apkarošanai. "Jāsāk ar lielajām lietām, bet ir vairāk nekā desmit vienības, kurām jāpievērš uzmanība," sacīja Jaunzeme, skaidrojot, ka būtiski ir vērsties pret tām nozarēm, kas raisa plaisu un ieņēmumu nevienlīdzību sabiedrībā. 

Tāpat jaunā vadītāja ir plānojusi zināmas pārmaiņas VID, bet neminēja konkrēti kādas. "Nav tādas lietas, kur nav vajadzīgas izmaiņas - dzīve iet uz priekšu," sacīja Jaunzeme, norādot, ka ir gan ārēji, gan iekšēji apstākļi, kas liek ieviest pārmaiņas. 

Jāsāk strādāt pie jaunas stratēģijas, sacīja Jaunzeme, cerot, ka arī kolēģi ir gatavi strādāt un uzlabot VID reputāciju. "Ģenerāldirektors ir tik spēcīgs, cik ir spēcīgi kolēģi," piebilda Jaunzeme.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka aptuveni 60 000 cilvēkiem nodokļu reformas rezultātā varētu būt radies iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) parāds par 2018.gadu. Komentējot šo jautājumu, jaunā VID vadītāja piekrita, ka finanšu ministra Jāņa Reira (Jaunā Vienotība) izteiktajam, ka šo parādu iedzīvotājiem varētu atļaut nomaksāt vēlāk. 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka valdība otrdien VID vadītājas amatā uz pieciem gadiem iecēla Jaunzemi.

VID ģenerāldirektora amats kļuva vakants pēc tam, kad naktī uz 2018.gada 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Viņa dienestu vadīja kopš 2016.gada novembra.

2018.gada 13.martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko.

Vēlāk uz VID vadītāja amatu tika izsludināts konkurss, kurā uzvarēja bijušais Latvijas Televīzijas valdes loceklis Māris Skujiņš, taču viņš savu kandidatūru atsauca pēc tam, kad publiski izskanēja bažas par viņa reputāciju. Skujiņš gan šīs bažas noraidīja, saucot tās par "melu kampaņu".

Jaunzeme VID ģenerāldirektores amata pienākumus sāks pildīt pirmdien, 11.februārī.

Top komentāri

Jods
J
Nodokļu sistēma ir sarežģīta, staipīga un nesaprotama, kā viss , kas radies murgainu reformu rezultātā. Būtu lielāka jēga, ja "Grūtās galvas" nedarītu neko, nevis imitētu darbu ar pilnīgi tukšu un nelietderīgu ideju ģenerē'dsanu..
Rusins
R
Tikai iedomajaties, Jaunzeme sedot EM 2018 gada tikai alga ir sanemusi 40 891 eiro, tas ir 3 408 eiro menesi, bet Latvijas pensionari par muza darbu ar darba stazu 30,40, 50...gadi sanem 300-400 eiro/menesi bada pensijas ar kuram Latvija nav iespejams normali izdzivot. Kada bus Jaunzemei alga saja amata?
Students
S
Tas, ka bija jāpaiet veselam gadam (!!!) , lai labi apmaksātie valsts ierēdņi atrastu cilvēku VID priekšnieka amatam, nozīmē to, ka mūsu valstī ir pārāk daudz amatpersonu un ierēdņu, kuru darbs netiek kontrolēts, kuri faktiski grauj ekonomiku.Vienīgā reize, kad viss notiek strauji, ir pašu ierēdņu algu aaugstinājumi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē