Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Līvānu mērs: IZM darbība apdraud valsts stabilitāti un saasina starpnacionālās attiecības

Tieši Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbība lielā mērā apdraud valsts iekšējo stabilitāti un saasina attiecības starp Latvijā dzīvojošajiem dažādu tautību pārstāvjiem, šādu pārliecību aģentūrai LETA pauda Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods (ZZS).

"Es arī atbalstu pāreju uz izglītību latviešu valodā, bet, ja šāds lēmums tiek pieņemts, tam vajag būt ilglaicīgam, un jāskatās, kā tiek mācīta latviešu valoda. Vai tie, kam jāpasniedz mācību priekšmeti valsts valodā, to tiešām var izdarīt, vai pārzina valsts valodu nepieciešamajā līmenī, lai ar šādu pāreju nebūtu problēmu," uzsvēra Vaivods.

Patlaban neviens īsti nezina, kādi kritēriji turpmāk tiks izvirzīti skolu pastāvēšanai, bet, zinot izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (Vienotība), pašvaldības vadītājs prognozē, ka nekas labs laukus negaida. Savukārt, ja tiks slēgtas visas pētījumā minētās skolas, cilvēki no laukiem dosies projām un tukša paliks arī valsts pierobeža, kas radīs nopietnus draudus valsts drošībai.

"Izskatās, ka reformatori jau zina, ka lielākā daļa slēgto skolu skolēnu te nepaliks, jo atlikušo skolu ēkas nemaz nav paredzētas tādam skolēnu skaitam un izskatās, ka tas nevienu neuztrauc. Kā lai šajā situācijā neatzīst, ka tas netiek darīts speciāli, ka tā nav klaja atsevišķu amatpersonu nekompetence, bet gan nelietīga kaitniecība?" norāda Vaivods.

Bieži vien dažādas augstas amatpersonas dzird sakām, ka mazajās skolās ir slikta izglītības kvalitāte, un viena daļa iedzīvotāju šai ideoloģijai jau ir noticējusi. "Cilvēkiem tiek piesolīta liela nauda gadījumā, ja tikšot aizvērtas mazās lauku skolas. Tie ir meli, tā nebūs, to ir apliecinājusi arī slimnīcu tīkla reorganizācija. Vai tad mazo lauku slimnīcu likvidācijas rezultātā lielās ārstniecības iestādes tagad dzīvo bezbēdīgi?" brīdina Vaivods.

Top komentāri

Tipisks
T
ZZS pārstāvis, tāpēc esam tur, kur esam...
Kika
K
Vai Vaivodam 27. garie radi nav pietiekosi ilglaicigs periods parejai uz izglitibu Latvijas valsts valodu Izgitibas sistema? Ko tad sis kretins vel grib?
Saucerite
S
Cukveidigajam purnam Vaivodam vajadzeja pakluset vai aizvakties uz Krieviju. Kapec sads idiots, izdzimtenis Latvija ienem pasvaldibas vaditaja amatu? Latvijas valsti valsts valoda ir latviesu valoda un tas nozime, ka visas Latvijas valsts, pasaldibu skolas, macibu iestades, bernudarzos bernu izgitiba un apmacibas ir janodrosina 100% Latvijas valsts valoda.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Iestāties par latviešu valodu

Temats par latviešu valodu un citām valodām mūsu sabiedrībā tiek aktualizēts laiku pa laikam, turklāt bieži tad, kad tuvojas vēlēšanas vai pavīd izmaiņas likumos un noteikumos.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē