Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Saeimas komisijas vadītājs: Krievija atkal cenšas parādīt Latviju kā neizdevušos valsti

Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšana un informācija par viņa braucieniem uz Krieviju liecina par šīs kaimiņvalsts nepārtrauktiem centieniem parādīt Latviju kā neizdevušos valsti, trešdienas rītā intervijā Latvijas Radio teica Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (Vienotība).

"Ideja ir radīt zināmu haosu (..) Daudz kur ziņas par Latvijas Bankas prezidenta aizturēšanu parādās angļu valodā. Krievija mēģina parādīt Latviju mūsu starptautisko partneru, īpaši stratēģisko partneru acīs kā neizdevušos valsti - failed state (angļu val.)," pauda deputāts.

Viņš norādīja, ka Krievija savā politikā ir oportūnistiska un izmanto katru iespēju, lai kaitētu Latvijai. Latkovskis pieminēja britu žurnālista Edvarda Lūkasa retorisko jautājumu, kā Krievijas žurnālisti uzzinājuši par to, cik bieži Rimšēvičs šķērsojis Krievijas robežu, jo šāda veida informācija medijiem parasti nav pieejama.

Tomēr, pēc deputāta teiktā, ne vienmēr izdodas Krievijas centieni radīt haosu Latvijā, jo atšķirībā no pagātnes, kad infiormācija par problēmām banku darbībā radīja garas rindas pie bankomātiem, pašlaik nekas tāds nenotiek. Līdzīgi pirms dažiem gadiem Lietuvā līdz ar NATO pastāvīgo vienību ienākšanu izskanēja ziņas par to saistību ar kādas jaunas sievietes izvarošanu, tomēr šie meli nekādu saviļņojumu sabiedrībā neradīja.

Latkovskis norādīja, ka patlaban svarīgākais ir ļaut Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm tik skaidrībā, kas īsti ir noticis un, iespējams, pēdējo dienu skaļo notikumu kontekstā gaidāmas vēl kādas aizturēšanas. Tāpat Latvijas iestādēm jālūdz sadarbība arī ar citu valstu kolēģiem, piemēram, no ASV.

Top komentāri

migla
m
Tāds tādu saprot - bilde. Rimšēvics brauc lašus makšķerēt uz Krieviju. Vienkārši cilvēki brauc uz Norvēģiju. Ko Krievija cenšas parādīt? Ko Rimšēvics darīja Kriievijā?
kamēr
k
Kamēr Rimšēvičam neuzrāda prokurors apsūdzību pēc tik skandalozas aizturēšanas, tikmēr Latvija arī ir neizdevusies valsts. Sanāk, ka paši vien atkal par sevi paņirgājamies un ļaujam augstajai amatpersonai gudri musināt sabiedrību. Vai arī otrādi - valsts varai musināt sabiedrību.
lauki
l
Piedodiet, deputāta kungs, bet šīs valsts politiķi ir noveduši lielāko Latvijas tautas daļu līdz vienaldzībai vai izmisumam. Netaisnīgā atalgojuma sistēma valsts budžeta iestādēs strādājošiem, oligarhu (ne jau tikai trīs A) nozagtā valsts, izpostītā izglītības sistēma utt. Tā, diemžēl, ir "neizdevusies valsts". Patriotismu mums neatņemt, bet, kad cilvēki redz, ka viņus aptīra arvien vairāk, pašu attieksme pret valsti kļūst bīstami negatīva.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē