Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Viņķele: Problēmas veselības aprūpē risināmas, palielinot nodokļu ieņēmumus budžetā

Problēmas veselības aprūpē risināmas, palielinot nodokļu ieņēmumus budžetā, nevis pārdalot naudu starp nozarēm, uzskata veselības ministre Ilze Viņķele (AP), paužot pārliecību, ka tāpēc būtu jāpārskata arī virkne nodokļu.

Politiķe šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā uzsvēra, ka veselības aprūpei atvēlētā papildu naudas ir lielākā starp nozarēm, tomēr sedz tikai ceturtdaļu vajadzību. "Vismaz daļēji Saeimas dotais solījums par atalgojuma palielinājumu būs izpildīts," teica politiķe.

Kritiku valsts attieksmei pret veselības aprūpi pauda opozīcijas deputāts Igors Pimenovs (S). "Veselības ministrijas budžetam ir ne tikai pragmatiska, bet arī politiska nozīme. Šajā gadsimtā ar kariņu daudz kas nav risināms, savukārt veselības aprūpes nepietiekama finansēšana var radīt nopietnas problēmas. [..] Karš ar Krieviju mums atnesīs mazāk ļaunuma nekā veselības aprūpes turpmāka vājināšana," tā izteicās Pimenovs, kritizējot valdību par nespēju rast papildu līdzekļus veselības aprūpes pienācīgai finansēšanai.

"Gaidiet ļoti stipru spiedienu budžeta izskatīšanas procesā," uzsvēra deputāts, piebilstot, ka, "ja cilvēks nevar tikt pie ārsta, gaida rindā un nomirst, tad jautājumi par situācijas efektivitāti ir jāuzdod".

Komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars (AP) norādīja, ka tas ir "palīgā sauciens". "Pat esot pozīcijā, varu piekrist, ka veselībai vajag vairāk," teica Bondars.

Viņķele akcentēja, ka nepietiekamais nozares finansējums iztirzāts ikvienā sarunu formātā un pie katra galda, neatkarīgi no tā, kāda ir bijusi valdības konfigurācija, vai kurš ir bijis ministrs.

"Šis fakts turpinās gadu desmitiem. Izmaiņas ir iespējamas, bet ne ar pārdalēm starp nozarēm. Atbilde slēpjas šīs Saeimas un valdības gatavībā palūkoties uz ilgi ignorētu faktu, proti, cik naudas pret iekšzemes kopproduktu iekasējam nodokļos. Atbilde slēpjas tajā, kā palielināt nodokļi ieņēmumus budžetā," uzskata Viņķele.

Politiķe aģentūrai LETA uzsvēra, ka partiju apvienība Attīstībai/Par! sarunās par nodokļu reformu uzstās uz iespēju kāpināt nodokļu ieņēmumus, pārskatot virkni nodokļu, uz kuriem Latvijai norādījušas arī starptautiskās organizācijas

 

Top komentāri

jupis
j
Aga , palielināt nodokļus....labāk attīstiet ražošanu , radiet normāli apmaksātas darbavietas...bet par to ne vārdiņa !
kā tur ir?
k
Un ja OIK ieņēmumus izmantot nevis, lai maksātu privātuzņēmumiem, bet gan lai palielinātu veselības aprūpes budžetu? Tas būtu tikai godīgi. Cilvēki maksā OIK, cilvēki to saņem atpakaļ veselības aprūpē. Bet tagad tā nauda aiziet vējā.
Horošijs
H
Būs panākumi psihiatrijā - būs panākumi visā veselības aizsardzības nozarē
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē