Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

ISW: Putins devies uz Azerbaidžānu, lai novērstu uzmanību no Kurskas

Krievijas diktators Vladimirs Putins devies vizītē uz Azerbaidžānu, šādi cenšoties demonstrēt diplomātisko aktivitāti un novērst uzmanību no "neērtās situācijas" Kurskas apgabalā, uzskata ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) analītiķi.

Putins svētdien ieradās Azerbaidžānā, šādi mēģinot, kā uzskata ISW analītiķi, novērst uzmanību no Ukrainas iebrukuma Kurskas apgabalā un parādīt sevi kā konsekventi efektīvu diplomātu.

"Šīs vizītes laiks ir ievērības cienīgs, ņemot vērā situāciju Kurskas apgabalā un Kremļa pastāvīgos centienus, kas vērsti uz Ukrainas iebrukuma apmēru un seku mazināšanu," teikts ISW ziņojumā.

"Krievijas valsts mediji koncentrējās uz Putina vizīti Azerbaidžānā, atspoguļojot sīkas detaļas, iespējams, daļēji lai novērstu uzmanību no neērtās situācijas Krievijā, aizpildot informatīvo telpu ar Kremļa globālās diplomātiskās aktivitātes un tās šķietamo panākumu demonstrāciju," teikts ziņojumā.

Kremļa reakcija uz Ukrainas iebrukumu Kurskas apgabalā vērš uzmanību uz to, ka Kremļa iekšējās prioritātes arvien vairāk tiek orientētas uz režīma stabilitāti, īpaši pēdējā gada laikā, norāda ISW eksperti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē