Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Makrons: Pasaules politiskā sistēma nonākusi līdz šim nepieredzētā krīzē

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien paziņojis, ka pasaules politiskā sistēma ir līdz šim nepieredzētā krīzē, aicinot veidot jauna veida alianses un sadarbības formas, lai atrisinātu pasaules problēmas.

"Mūsu starptautiskajā sistēmā mēs atrodamies līdz šim nepieredzētā krīzē," Francijas prezidents norādīja, uzrunājot Parīzes Miera foruma dalībniekus.

Makrons, kurš kopš nākšanas pie varas 2017.gadā centies iegūt nozīmīgu vietu starptautiskajā politikā, uzsvēra, ka valstu un organizāciju starpā esot nepieciešami "jauni sadarbības veidi, jaunas alianses". Viņš sūkstījās, ka pat Apvienoto Nāciju Organizācija "ir iestrēgusi".

Elizejas pils saimnieks žēlojās, ka pasaules politiskās un finanšu sistēmas kopš Otrā pasaules kara beigām ir darbojušās labi, bet tagad nonākušas krīzē.

"Sistēma iedarbīgi strādāja 70 gadus, bet tā ļāva veidoties jaunām nevienlīdzībām," paziņoja Makrons un piebilda, ka "mūsu demokrātijas krīze ļāva atdzimt vienpusīgumam".

"Lai reaģētu uz šiem izaicinājumiem, mums ir vairāk jāsadarbojas," teica Makrons, brīdinot, ka nevajag vairīties apšaubīt pastāvošas starptautiskās institūcijas.

Pagājušajā nedēļā Makrons intervijā izdevumam The Economist pauda viedokli, ka NATO piedzīvo "smadzeņu nāvi" un ka Eiropa riskē kļūt nenozīmīga. Šādi komentāri izpelnījās asu Eiropas Savienības līderu kritiku.

Vācijas kanclere Angela Merkele atzina, ka Makrona komentāri par NATO bijuši radikāli.

Iespējams, vēršoties pret saviem kritiķiem, Francijas prezidents otrdien uzsvēra, ka skaidra valoda esot ļoti svarīga.

"Domāju, ka mums ir nepieciešama patiesība. Pārmērīga jūtība un liekulība nedarbojas. Klusēšana nav risinājums," viņš uzsvēra.

Top komentāri

elementāri
e
Visas ziepes Eiropā nāk no Francijas augstprātības.
Uldis
U
Un ļaujiet minēt - mūs izglābs mazs vīriņš no Francijas?
trusis nejaukais
t
taads mulkjis, jo vairaak vinjsh runaa jo vairaak kljuust skaidrs kaa vinjsh alkst varas. nu nebuusi tu tas kas visiem noteiks kaa pareizi jaadziivo, ne tu ne tavs draudzinjsh pajols Trudo.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē