Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pāvests Francisks: Pārmaiņas sākas cilvēku sirdīs

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks trešdien tradicionālajā Ziemassvētku uzrunā Urbi et orbi (Pilsētai un pasaulei) aicināja uz mieru konfliktu plosītājās zemēs, kā arī uzsvēra, ka pārmaiņas sākas cilvēku sirdīs.

Uzrunājot tūkstošiem ticīgo, kas bija sapulcējušies Vatikāna Svētā Pētera laukumā,  pāvests mudināja uz mieru Izraēlā un palestīniešu teritorijās, Sīrijā,  Libānā, Jemenā, Irākā, Venecuēlā, Ukrainā un vairākās Āfrikas valstīs.

Pāvests norādīja, ka, lai pasaulē notiktu pārmaiņas, vispirms tām jānotiek cilvēku sirdīs.

"Cilvēku sirdīs ir tumsa, tomēr Kristus gaisma ir lielāka," teica Francisks, kuram šie ir jau septītie Ziemassvētki pāvesta amatā.

"Ir tumsa personīgajās, ģimenes un sociālajās attiecībās, tomēr Kristus gaisma ir lielāka. Ir tumsa ekonomiskajos, ģeopolitiskajos un ekonomiskajos konfliktos, tomēr Kristus gaisma ir lielāka," sacīja Romas katoļu baznīcas galva.

Pāvests arī mudināja taisnīgāk izturēties pret bēgļiem un migrantiem.

"Tā ir netaisnība, kas liek viņiem šķērsot tuksnešus un jūras, kas kļuvušas par kapsētām," teica  Francisks.

"Tā ir netaisnība, kas atraida viņus no vietām, kur viņi varētu rast cerību uz cieņpilnu dzīvi, bet tā vietā nonāk  pie vienaldzības sienām," piebilda pāvests.

Top komentāri

ļuļa
ļ
ar šveices gvardiem, bruņotu limuzīnu un personisko apsardzi diennakts garumā ir viegli aicināt mīlēt migrantus. drusku grūtāk to ir darīt tiem, kurus nu jau katru dienu vācijā nodur ar nažiem, vienkārši nosit vai tikai izvaro. ak jā, un ja jau pāvests par tām sienām - vai ta sienu ap vatikānu jau ir nojaucis vai tomēr vēl slēpjas aiz metriem augstiem, necaurredzamiem mūriem? kā būtu sākt ar sevi un izpildīt to, ko pats sludina - atvērt savu sirdi, mitekli un maku?
P
P
Karote darvas ,un medus muca................................................
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē