Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācijas prezidents aicina Eiropu attiecībās ar Krieviju būt atturīgākai

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers ieteicis Eiropas valstīm būt prātīgākām un atturīgākām attiecībās ar Krieviju. Nav piepildījušās cerības uz visaptverošu, arvien integrētāku partnerību ar Krieviju, un pašlaik abās pusēs valda dziļa vilšanās, Šteinmeiers svētdien sacīja Somijā notikušā konferencē.

"Laba lieta būtu objektīvākās attiecības, tādas, kuras nenoslogo pārmaiņu gaidas," runājot par Eiropas attiecībām ar Krieviju, teica Vācijas prezidents. "Tomēr prātīgākas, atturīgākas attiecības arī rada riskus," viņš atzina: "Konflikta turpināšanās Ukrainas austrumos joprojām būtiski ietekmē attiecības, tāpat ietekme ir arī Krimas aneksijai," turpināja Šteinmeiers.

Vācijas prezidents runāja par konceptuāli jaunu pieeju attiecībās ar Krieviju, uzsverot, ka, viņaprāt, nākotnes attiecības ar Krieviju nevar turpināties kā līdz šim.

Viņš paskaidroja, ka Eiropa nevar klusējot noskatīties, kā izteikšanās brīvība Krievijā arvien vairāk tiek ierobežota.

Nesenā žurnālista Ivana Golunova aizturēšana un atbrīvošana Krievijā vēlreiz pierādīja, cik nepieciešama un nozīmīga ir modrība un solidaritātes izrādīšana, atzina Vācijas prezidents.

"Tomēr funkcionālākas partnerības vārdā mums vairāk jāapzinās, ka mūsu iespējas mainīt Krieviju ir ierobežotas," viņš uzsvēra.

Somijas prezidenta vasaras rezidencē Kultarantā 20 kilometrus uz austrumiem no Turku nedēļas nogalē notika divu dienu konference par ārlietām un drošības politiku. Tajā pulcējās apmēram simts dalībnieku.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Vācijas prezidents aicina Eiropu attiecībās ar Krieviju būt atturīgākai... no muļķīgas politikas.
Ass
A
Ko ta sie pasi norāda citiem atturēties ,bet tai pat laika būvē gāzesvadu (ar ko sanikno ASV)!Attieciba uz ukrainu sie pasi ir Minskas vienošanās garanti!Klusums bija kad Ukrainā šāva un apcietināja preses pārstāvjus,kad ASV klapeja ciet RT utt.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Iesaku Dienas kolektīvam samekjēt to krievu uti savā starpā un laicīgi viņu padzīt !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē