Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Laiks mainīt domāšanu © DIENA

Vairāk nekā 60% centienu radīt jaunus produktus nesasniedz tirgu. Šajos 60% ietilpst virkne produktu, kuru pamatā ir bijušas lieliskas idejas, taču ir skaidrs, ka ar ideju vien nepietiek un ir nepieciešama arī efektīva tālāko procesu darbība. Procesu efektivizācija uzņēmumā ir nepieciešama jau brīdī, kad viss šķiet kārtībā, pirms lielām pārmaiņām.

Avenam un Fridmanam daļēji piederošā Wintershall Dea vienojas ar IBM par mākslīgā intelekta kompetences centra izveidi

Wintershall Dea ir viena no lielākajām neatkarīgajām naftas un dabasgāzes kompānijām Eiropā, un nesen tā pievērsās ilgtspējīgai gāzes un oglekļa pārvaldību. Tagad ir paziņots, ka Wintershall un IBM Consulting kopīgi uzsāk plašu AI (mākslīgā intelekta) iniciatīvu, izveidojot AI kompetences centru, lai uzlabotu enerģijas ražošanas efektivitāti.

AS 4finance publisko 2022. gada finanšu pārskatu

Kopējais 4finance Holding SA Group apgrozījums no darbības desmit valstīs 2022. gadā sasniedza 337 miljonus eiro. Uzņēmuma apgrozījums no komercdarbības Latvijā pērn bija 26 miljoni eiro.

Lai inflācija būtu 2% © DIENA

Rekordstraujais un rekordaugstais procentu likmju paaugstināšanas periods vēl nav galā. 26. jūlijā ASV Federālā rezervju sistēma (FRS) pēc pauzes jūnijā atgriezās uz procentu likmju celšanas takas un kopš pagājušā gada sākuma jau vienpadsmito reizi paaugstināja dolāra bāzes procentu likmi, šoreiz – par 25 bāzes punktiem. Pēdējo reizi tik augsta dolāra bāzes procentu likme (t. s. koridors 5,25–5,50%) bija 2001. gada martā.

Svarīga ir lojalitāte © DIENA

Šogad augstās inflācijas, Ukrainā notiekošā kara un citu apstākļu radītā turbulence liek uzņēmumiem ar lielāku piesardzību apdomāt, kur ieguldīt līdzekļus.