Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Deja

Deju svētku otrā programma © DIENA

Dziesmu un deju svētku mākslinieciskā padome akceptējusi XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku latviešu skatuvisko deju koncerta Vēl simts gadu dejai repertuāru.

Balets, kuru visi gaida © DIENA

Latvijas Nacionālajā operā atjaunota viena no skatītāju iemīļotākajām izrādēm – balets Pie zilās Donavas ar Johana Štrausa mūziku

Deja ir emociju uguņošana © DIENA

Laikmetīgā deja bieži ir konstruktīva, sagudrota, tai trūkst emociju, patiesu jūtu. Mūsu dejā gluži otrādi – ir pilns ar emocijām. Mēs gribam cilvēkus izklaidēt, aizraut un rosināt just. Mēs piedāvājam īstas, tiešas emocijas: dusmas, mīlestību, prieku, pāri plūstošu laimes izjūtu. Tās redzamas arī dejotāju sejās, stāsta Nana Džordano, Čikāgas Džordano dejas kompānijas (Giordano Dance Chicago/GDC) mākslinieciskā vadītāja.

Nevar apstāties, jo dzīve jāsvin © DIENA

"Tev jāatsakās no visa un jāpasakās par visu," saka jaunā horeogrāfe Karīna Lapšina par laikmetīgās dejas iestudējuma Viņš Viņu - Viņa Viņu tapšanas procesu, kura rezultātu varēsim vērot izrādēs 9. un 10. aprīlī plkst. 19 K. K. fon Stricka villā Rīgā.

Latvijas Nacionālais balets saņem atzinību starptautiskā konferencē

Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis piedalījies baleta mākslai veltītā konferencē Positioning Ballet, kas notika Nīderlandes operā un baletā Amsterdamā. Konferencē Nīderlandes baleta vadītājs Teds Bransens īpaši uzsvēra Latvijas Nacionālā baleta labo paraugu, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Rēzeknē un Rīgā viesosies Pekinas Dejas teātris

22. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros 23. aprīlī Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē un 24. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā ar trim modernā baleta viencēlieniem viesosies Pekinas Dejas teātra (Bejing Dance Theater) trupa, informēja festivāla pārstāve Una Griškeviča.