Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas baleta mākslinieki uzvar ļoti nozīmīgā konkursā Maskavā

Baleta mākslinieki no Latvijas Evelīna Godunova un Kārlis Cīrulis plūkuši spožus laurus XIII Starptautiskajā baleta mākslinieku un horeogrāfu konkursā Maskavā, kļuva zināms otrdienas, 20.jūnija vakarā.

Par absolūto uzvarētāju solistu sieviešu vecākajā grupā (19 – 26 gadi) tika atzīta Evelīna Godunova, kura izcīnīja pirmo vietu un 30 000 ASV dolāru lielo naudas prēmiju, krietnā attālumā aiz sevis atstājot 3. vietas ieguvēju Krievijas balerīnu Liliju Zajnigabdinovu. (Otro vietu žūrija nolēma nepiešķirt). Pēc piecām nodejotām sezonām Latvijas Nacionālajā operā un baletā un Spēlmaņu nakts balvas par izcilu Džuljetas lomas atveidojumu baletā Romeo un Džuljeta, viņa patlaban jau otro sezonu ir Korejas Universal baleta soliste, taču konkursā pārstāvēja Latviju.

Bronzas medaļu jauno solistu grupā izcīnījis Kārlis Cīrulis, kurš nule aizvadījis tikai savu pirmo sezonu Latvijas Nacionālajā operā un baletā. "Savā pirmajā sezonā teātrī viņš jau ir nodejojis princi Riekstkodi, Vergu Korsārā, Zilo putnu Apburtajā princesē, Pas de trois baletā Gulbju ezers un vēl citas nozīmīgas solo dziesmas. Jau pērn 9. Starptautiskajā baleta solistu konkursā Dienvidkorejā viņš izcīnīja sudraba medaļu un zeltu 3.Baltijas starptautiskajā baleta konkursā Rīgā. Tas ir ļoti daudz un ļoti labi," jaunā mākslinieka sasniegumus komentēja Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis.

Konkursā, kas no 11.jūnija norisinājās Krievijas Lielajā teātrī, konkurence bija ļoti sīva. Tajā piedalījās vairāk nekā 200 dalībnieki no 27 valstīm. Мaskavas Starptautiskais baleta mākslinieku konkurss tika iedibināts 1969.gadā un notiek reizi četros gados. Sākot jau ar otro konkursu 1973.gadā tā mākslinieciskais vadītājs un žūrijas priekšsēdētājs ir Krievijas baleta leģenda Jurijs Grigorovičs, kurš šogad atzīmēja savu 90. jubileju. Konkursa laureātu noslēgumkoncertu otrdienas vakarā tiešraidē pārraidīja Francijas TV kultūras kanāls Arte

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja