Sastāvdaļas 3 porcijām: viena paliela puķkāposta galviņa
(700-800 g), 1-2 ēdamkarotes piena, 250 g saldā krējuma, svaigi
malti pipari, sāls, rīvēts muskatrieksts, 30 g rīvēta Parmas tipa
siera, 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
1. Veselu, skaistu
puķkāposta galviņu noskalo, atbrīvo no zaļajām lapām un nogriež
kātiņu.
2. Liek puķkāpostu katlā ar sālsūdeni tā, lai kāposts
pilnībā nosegts. Pievieno pienu - tas neļaus puķkāpostam vārīšanās
laikā zaudēt baltumu.
3. Uzvāra un 10-15 minūtes uz vidējas
uguns vāra.
4. Kamēr puķkāposts vārās, mazā katliņā ielej saldo
krējumu un uz nelielas uguns maisot pavāra, līdz krējums mazliet
iebiezinās. Pievieno piparus, sāli un rīvētu muskatriekstu.
5.
Izvārīto puķkāpostu ar putu karoti izceļ, notecina un liek lēzenā
cepamtraukā. Pārlej ar krējuma mērci un pārkaisa ar rīvētu cieto
sieru. Cep 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10-15 minūtes, līdz
siers kļūst zeltaini brūns. Pasniedzot pārkaisa ar pētersīļiem vai
maurlociņiem.