Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lepnais puķkāposts

Jau kuro nedēļu, piesakot Ēdienu lapas receptes, ievadslejā patiesībā var rakstīt vienu un to pašu - kas dārzā, tas jāliek uz šķīvja. Jo grēks būtu no tiem nieka diviem dāsnajiem mēnešiem gadā (jūlija vidus-septembra vidus) neizspiest visu, kas izspiežams. Tulks un gardēdis Jānis Kairis cepto puķkāpostu iesaka izmēģināt visiem ziedkāpostu nīdējiem. «Pats esmu piemērs tam, ka, ne visai mīlot puķkāpostus, šis man patiešām ļoti garšo,» viņš atzīstas. Iespējams, savu artavu dod arī pasniegšanas veids - puķkāpostu ceļ galdā cepamtraukā, un katrs ar savu dakšiņu var durt kāpostā un ēst.
Lepnais puķkāposts

Sastāvdaļas 3 porcijām: viena paliela puķkāposta galviņa (700-800 g), 1-2 ēdamkarotes piena, 250 g saldā krējuma, svaigi malti pipari, sāls, rīvēts muskatrieksts, 30 g rīvēta Parmas tipa siera, 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
1. Veselu, skaistu puķkāposta galviņu noskalo, atbrīvo no zaļajām lapām un nogriež kātiņu.
2. Liek puķkāpostu katlā ar sālsūdeni tā, lai kāposts pilnībā nosegts. Pievieno pienu - tas neļaus puķkāpostam vārīšanās laikā zaudēt baltumu.
3. Uzvāra un 10-15 minūtes uz vidējas uguns vāra.
4. Kamēr puķkāposts vārās, mazā katliņā ielej saldo krējumu un uz nelielas uguns maisot pavāra, līdz krējums mazliet iebiezinās. Pievieno piparus, sāli un rīvētu muskatriekstu.
5. Izvārīto puķkāpostu ar putu karoti izceļ, notecina un liek lēzenā cepamtraukā. Pārlej ar krējuma mērci un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Cep 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10-15 minūtes, līdz siers kļūst zeltaini brūns. Pasniedzot pārkaisa ar pētersīļiem vai maurlociņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko