Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 15. novembris
Undīne, Leopolds, Unda

Neparasti un gaužām vienkārši

Neesmu liela kulināre, taču šad tad virtuvē eksperimentēju. Par kafejnīcas Osiriss šefpavāres Silvijas Treilihas šai lapai gatavotajiem ēdieniem no sirds nopriecājos, un šosestdien receptes likšu lietā. Iesaku arī jums, cienījamie Dienas lasītāji!

***

Siltie salāti

VAJADZĒS:

2 ēd.k. zemesriekstu eļļas,

2 sapiestas ķiploka daiviņas, ½ tējk. estragona, 1 tējk. sāls, 480 g saplucinātu pak choi jeb ķīniešu kāpostu, 80 g spinātu,

80 g zirņu pākšu, 1 sagrieztu selerijas kātu,

1 sagrieztu zaļo piparu,

¼ tases dārzeņu buljona,

1 tējk. sezameļļas

Uzkarsē vokpannā zemesriekstu eļļu. Samazina uguni, pievieno saspiestos ķiplokus un maisot cep aptuveni 30 sekundes. Pievieno estragonu, sāli, pak choi, spinātus, zirņu pākstis, zaļo piparu un visu cep aptuveni 3-4 minūtes. Pievieno buljonu, uzliek vāku, sautē aptuveni 3-4 minūtes. Noņem vāku, pielej sezameļļu. Rūpīgi samaisa masu. Pasniedzot liek uz silta šķīvja.

***

Cepts lasis ar kartupeļu skaidiņām un siltiem veģetāriem salātiem

VAJADZĒS:

150 g laša filejas

1--2 nevārītus kartupeļus

2 saspiestas ķiploka daiviņas

sāli, piparus, citronu, eļļu cepšanai

Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves, nospiež, pievieno sāli, piparus un ķiploku daiviņas.

Lasim uzspiež citrona sulu, uzber sāli un piparus. Ar kartupeļu skaidiņām, tās viegli piespiežot, pārklāj lasi (var ņemt jebkuras citas zivs fileju).

Pannā uzkarsē eļļu un cep lasi no abām pusēm, kamēr veidojas brūna kraukšķīga garoziņa. Pasniedz ar siltiem veģetāriem salātiem vai ar jebko citu, kas iet pie sirds.

***

Krāsnī cepts vistas stilbiņš ar apelsīnu vai greipfrūtu un avokado salsu

Vistas stilbiņam atloka ādu, atcērt kauliņu, atbīda gaļu, samaļ to un pievieno garšvielas - piparus, sāli, ķiploka daiviņu. Masai pēc izvēles var pievienot sieru, sēnes, riekstus u.tml. Gaļu uzputo un liek atpakaļ ādā. Aiztaisa ar koka irbuli un cep 200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī.

Avokado salsa

VAJADZĒS:

2 tējk. olīveļļas

1 laima miziņu un sulu

1 avokado

2 apelsīna daiviņas bez mizas

1 sagrieztu sarkano čili bez sēklām

3 smalki sagrieztus pavasara lociņus

1 ēd.k. sakapātu zaļumu (pētersīlis, baziliks, koriandrs)

Pārgriež avokado, notīra, sagriež nelielos gabaliņos. Notīra apelsīnus, sadala daiviņās, pievieno avokado un pārējās sastāvdaļas. Viegli sakrata un pasniedz kopā ar krāsnī nobrūnējušo stilbiņu.

***

Krāsnī cepti siļķu rullīši ar bekonu, kartupeļu biezeni un tvaicētiem dārzeņiem

VAJADZĒS:

8 siļķu filejas

2 ēd.k. sinepju (angļu vai jebkuras citas)

8 plānas bekona šķēlītes

8 lauru lapas

1 plānās astoņās šķēlītēs sagrieztu citronu

1 ēd.k. olīveļļas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Liek filejas ar ādu uz leju, pārziež katru ar sinepēm, pārliek plānu bekona šķēlīti, sarullē no astes puses, nostiprina rullīti ar koka irbulīti. Pievieno lauru lapu un citrona šķēlīti. Pārslaka rullīšus ar olīveļļu. Liek cepešpannā. Cep 15-20 min, kamēr siļķu rullīši kļūst brūngani.

Pasniedz ar kartupeļu biezeni un sautētiem dārzeņiem (steidzamā gadījumā derēs arī veikalā nopērkamie cepamie saldētie dārzeņi).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko