ĒRIKS MATULIS, bijušais Rīgas Politehniskā institūta students:«Studiju laikā esmu dzīvojis divās kopmītnēs – pie draugiem tehnikuma kopmītnēs un sava institūta kojās. Tehnikuma kopmītnēs puišiem ko ēst bija tikai pirmās divas dienas. Sākot no trešdienas, ēdām to, ko varēja atrast pie kaimiņiem. Trakākais, ko kojās esam gatavojuši, ir uz gludekļa ceptas pankūkas. Kopmītnēs tādu produktu kā miltus nepazina. Lai vīrieši krāmētos ar miltiem!? Bet reiz kaut kur atradām miltu paku un nolēmām cept pankūkas. Oriģinālajā pankūku receptē bija tikai milti, ūdens, sāls un cukurs. Vārdu sakot, klīsteris. Skaidrs, ka tagad tādu neviens neēdīs, bet uz gludekļa var mēģināt uzcept, piemēram, ābolu pankūkas. Neesmu pārliecināts, ka jaunie, modernie gludekļi ar tvaika caurumiņiem derēs, jo caurumiņos noteikti saies iekšā mīkla. Bet var mēģināt uzklāt pa virsu cepampapīru un pankūkas cept uz tā. Toreiz gan cepampapīru neizmantojām, uzkarsējām gludekli, ieziedām ar eļļu un lējām virsū mīklu. Vēl kopmītnēs esam vārījuši zupu ar elektriskajām spirālēm. Ja katlā ieliek vienu spirāli, zupa neuzvārās, tāpēc jāliek vismaz trīs. Varat iedomāties, kāds, šādi vārot, būs elektrības rēķins!Citas receptes un idejas studentu ēdieniem meklējiet žurnāla Dienas Ēdieni jaunākajā numurā.
Pankūkas uz gludekļa
Ar
laiku katram studentam rodas savi gatavošanas knifi un receptes, kā
vienkārši, ātri un, galvenais, lēti paēst. Bet septembra sākumā, kad
augstskolas šturmē pirmkursnieki, noderēs radoši padomi, kā kopmītnēs
nenomirt badā un «aizvilkt» līdz mājās braukšanai. Padomus «fukšiem»
sniedz bijušie un esošie augstskolu studenti.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.