Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Par pavasari liecina izmaiņas ģimenes ēdienkartē

Restorāns Kaļķu vārti pēc remonta sagaida pavasari, posies jaunā tērpā. Smaida arī restorāna šefpavārs Ēriks Dreibants. Sarindojot sagatavotos ēdienus uz galda, viņš uzsver: "Pavārmākslā galvenais nav izejvielu mērvienības, bet radošā pieeja un vēlme katrai receptei pievienot odziņu no savas puses." Ēriks piedāvā ēdienus ģimenes ēdankartei brīvdienās.

***

Avotu krešu krēmzupa

VAJADZĒS (4 porcijām):

1 ēd. k. sviesta, 1 mazu sīpolu (kubiņos sagrieztu),

110 g avotu krešu, 2 svaigus kartupeļus, 150 ml dārzeņu buljona, 55 ml saldā krējuma, 2 ēd. k. sakapātu piparmētru, 4 ēd. k. skāba krējuma, 50 g grauzdiņu

Katlā izkausē sviestu, pievieno kubiņos sagrieztu sīpolu un kartupeļus un sautē, kamēr virums mīksts. Pievieno avotu kresi, kad tā apvītināta, pielej buljonu. Zupu maigi vāra 4 min, pēc tam to sablenderē. Visbeidzot pievieno saldo krējumu un maigi vāra vēl 2 min. Zupu pasniedz ar skābu krējumu un grauzdiņiem.

***

Meža ogu deserts

VAJADZĒS (8 porcijām):

250 g smilšu mīklas pamatnes

150 ml ūdens

300 g cukura

300 g saldā krējuma (35%)

4 olas

naža galu dabiskā vaniļas cukura

150 g marcipāna

200 g saldētu ogu maisījuma

8 g kartupeļu cietes

Ūdeni uzvāra kopā ar cukuru. Olas, saldo krējumu un vanilīnu samaisa un pievieno sīrupam.

Uz smilšu mīklas pamatnes uzber atlaidinātas un sasmalcinātas ogas, pārkaisa ar kartupeļu cieti, pāri uzber sarīvētu marcipānu.

Pusi no sagatavotā šķidruma pārlej ogām un marcipānam, visu liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Izņem, pārlej pāri atlikušo šķidrumu un atkārtoti cep, kamēr gatavs.

Gatavo desertu sagriež porciju gabalos un pasniedz ar svaigām ogām, var dekorēt ar kādu mājās saglabājušos ievārījumu.

***

Cepta mencas fileja ar balto pupiņu biezeni un sparģeļu mērci

VAJADZĒS (4 porcijām):

4 gab. (150 g x 4) mencas filejas

300 g novārītu balto pupiņu

20 gab. sparģeļu

4 ēd. k. svaigu garšaugu

8 ēd. k. olīveļļas

sāli, piparus pēc garšas

avotu kresi dekoram

Mencas filejas gabaliņus uz pannas apcep no abām pusēm.

Sablenderē un uzsilda baltās pupiņas.

Mērcei: sparģeļus sagriež mazās ripiņās, pievieno sakapātus garšaugus un olīveļļu, visu uzsilda. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Uz šķīvja liek pupiņu biezeni, tam virsū kārto mencas gabaliņus un visu pārlej ar gatavo mērci. Ēdienu dekorē ar svaigu avotu kresi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sriracha – pikanto ēdienu kultūras simbols

Tiem, kam garšo ēdiens ar asumiņu, visdrīzāk virtuvē garšvielu un mērču klāstam pievienojusies pudele ar sarkano pildījumu un zaļo korķīti – Sriracha.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko