Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Recepte svētkiem: Pietiks gan gardam pīrāgam, gan zaķiem ar rozīņu acīm

Brīvās dienas mudināt mudina izmēģināt jaunas receptes, pat ja Lieldienas mums vairāk saistās ar priecīgām brīvdienām un pavasara gaidām, nevis reliģiskiem svētkiem un rituāliem. Šī recepte piestāv Lieldienām vienkārši tāpēc, ka pīrāgs ir apaļš un dzeltens. Ja cepsiet pīrāgu-zaķi, atcerieties – Lieldienās visu izšķir forma – zaķis ar rozīņu acīm garšos daudz labāk nekā parasts cepums.

Sastāvdaļas pīrāgam: 500 g miltu, 160 g cukura, 300 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā, 2 olas mīklai, 1 ola pārziešanai, naža gals sāls, 20 g cepamā pulvera, 50 g konjaka, ruma vai brendija, pildījumam – saldi, gatavi bumbieri vai konservētas persiku vai aprikožu pusītes, 100 g aprikožu ievārījuma.

Pagatavošana: 

1. Vienā bļodā miltos iemaisa cepamo pulveri, cukuru, sāli.

2. Otrā taukvielas sagriež gabalos, sakuļ kopā ar olām, tad abas masas sajauc un samīca viendabīgā mīklā.

3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ievieto ledusskapī.

4. Ieslēdz cepeškrāsni uz 190 grādiem.

5. Tajā laikā nomizo bumbierus (ja tie šķiet par cietu, mazliet apvāra cukurūdenī).

6. Mīklu izrullē, liek ietaukotā, apaļā karstumizturīgā formā (der rievotā tartes forma vai jebkura cita kūkas forma), ar pirkstiem piespiež pie formas dibena un sānu malām, lai starp mīklu un formu nepaliek gaisa spraugu.

7. Cep 190 grādos apmēram 10–15 minūtes, kamēr mīklu karstums mazliet "aprauj".

8. Izņem no cepeškrāsns, pārziež ar aprikožu ievārījumu, pārliek ar bumbieriem un/vai aprikožu, persiku pusītēm, pārslaka ar alkoholu un sakulto olu un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz apmēram 15 minūtēm. Cep, kamēr mīkla brūna.

9. Ja mīkla nedaudz palikusi pāri, no pārpalikušās ar asu nazīti izgriež zaķus un izcep arī tos. Lieldienu galdam tie lieliski piestāvēs.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sriracha – pikanto ēdienu kultūras simbols

Tiem, kam garšo ēdiens ar asumiņu, visdrīzāk virtuvē garšvielu un mērču klāstam pievienojusies pudele ar sarkano pildījumu un zaļo korķīti – Sriracha.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko