Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Saulainās gailenes ēdienam piešķir maigu garšu un šarmantu izskatu

Vecrīgā Jaunielā nule kā atvērtais restorāns Neiburgs, kas jau kļuvis iecienīts rīdzinieku un ārzemnieku vidū. Viņus saista ne tikai restorāna izsmalcinātais interjers, bet arī demokrātiskās pusdienas maltītes cenas un šefpavāra Sanda Bružas gatavotie ēdieni. Viņa rokās arī Latvijas gailenes kļūst par īstām galma dāmām.

***

Spinātlapu salāti ar gorgonzolas sieru, ceptām gailenēm, mājas sieru, ķirštomātiem aveņu etiķa mērcē


VAJADZĒS: (4 personām)

Salātiem: 250 g spinātu, 120 g gaileņu, 100 g ķirštomātu, 50 g gorgonzolas siera, 40 g mājas siera, 1 ķiploka daiviņu, sviestu cepšanai, sāli, piparus

Mērcei: 20 ml aveņu etiķa (ieteicams pirkt Vom Fass veikalā), 60 ml olīveļļas (ieteicams pirkt Vom Fass veikalā), 5 g griķu medus, sāli, piparus, 5 g svaiga koriandra

Noskalotus spinātus saplūkā, pievieno uz pusēm pārgrieztus ķirštomātus un sagrieztu gorgonzolas sieru. Sviestā apcep gailenes, pievieno sāli, piparus un ķiplokus, cepumu pievieno pārējiem produktiem.

Aveņu etiķim pievieno sāli, maltos piparus, griķu medu un koriandru. Visu samaisa, līdz sāls izkusis, tad pievieno olīveļļu.

Mērci pievieno salātiem un pārkaisa ar mājas sieru.

Pasta ar gailenēm un puraviem saldā krējuma un diļļu mērcē

VAJADZĒS: (4 personām)

400 g spageti pastas, 300 g gaileņu, 100 g puravu, 2 ķiploka daiviņas, 200 g saldā krējuma, 100 g parmezanas siera, 20 g sojas mērces (vēlams Kikkoman), 10 g citronu sulas, 1 tējk. cukura, 30 g diļļu, sāli, piparus, sviestu cepšanai

Novāra spageti pastu ūdenī, kuram pievienota eļļa. Apcep gailenes, puravus, ķiplokus. Pievieno saldo krējumu, sojas mērci, dilles, citronu sulu, cukuru, sāli, piparus, sakapātas dilles un 1/3 daļu parmezanas sieru. Ber klāt novārīto pastu mērcei, apmaisa. Pasniedz ar rīvētu parmezanas sieru.

Cepeškrāsnī ar gailenēm

Cepta bute, pasniegta ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem un krējuma mērci

VAJADZĒS: (4personām)

4 butes, 1 diļļu saišķīti, 1 citronu, 500 g kartupeļu, 400 g gaileņu, 50 g sviesta, 100 g krējuma, sāli, piparus, 1 ķiploka daiviņu, 50 g krešu salātu,

150 g zivju buljona, 1 sīpolu

Sālsūdenī liek vārīties kartupeļus. Iztīra un aukstā ūdenī noskalo butes. Butēm vēderā ieliek citrona šķēli un dilles, apsāla, appiparo. Katru buti liek folijā, turpat ieliek 1/4 daļu sviesta, aiztin foliju un liek buti cepties cepeškrāsnī 220 grādos.

400 g smaga zivs jācep 10 min.

Katliņā sviestā apcep sīpolus un ķiplokus. Pievieno buljonu un krējumu un ļauj vārīties līdz sabiezē. Mērcei pievieno sāli, ķiplokus un medu. Nokāš kartupeļus un liek visu uz šķīvjiem. Dekorē ar kresēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko