Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Tikai karotes

Porcijas ir lielas un sātīgas, no vienas gulašzupas vai maltās gaļas zupas esi paēdis tik labi, ka ņemt pa virsu vēl maizes zupu ir tīrais neprāts

Zupa ir tāds ēdiens, kura vārīšanai laikam gan der visas produktu kombinācijas pasaulē, atskaitot pašreizējo Saeimas sastāvu. Zinātnieki apgalvo, ka arī dzīvība radās pirmatnējās zupas vārīšanas procesā. Prasmīgam pavāram no šā fakta jāizdara viens secinājums: zupa jāvāra tik uzmanīgi, lai beigās nesanāk tā, ka ēdējs un ēdamais mainās vietām, proti, ka zupa noēd ēdēja budžetu. Visādi citādi pavāra iespējas ir gandrīz neierobežotas, jo par zupu var nosaukt gandrīz jebkuru ēdienu, kurā ir klāt šķidruma elementi.

Šo atziņu ņēmis vērā, par populāru pusdienošanas vietu ir izvērties zupu restorānu, nu jau var teikt, tīkls. Līdz šim zupu restorāni Tikai karotes bija atrodami vairākos Rīgas lielveikalos. Grozi, kā gribi, un ver, cik smalkus restorānus gribi, tik un tā lielveikalam vislabāk piestāvēs kaut kas burgerveidīgs, jo to var pārdot lielveikaliem piedienīgā daudzkārtējā iesaiņojumā. Zupa ir intīmāks ēdiens. Ne vien tāpēc, ka to nevar tik vienkārši pārdot līdznešanai (kaut vai tāpēc, ka zupa ir pārāk garšīgs ēdiens, lai to noniecinātu, strebjot no salmiņa uz ielas), bet arī tāpēc, ka, braucot ar karoti zupā, nekad īsti nezini, kas iesmelsies. Tāpēc zupu cienītājus iepriecināja ziņa, ka nu Rīgā ir arī tāda vieta, kur Tikai karotes ir vēries vaļā kā patstāvīgs, ar lielveikalu nesaistīts krodziņš.

Ar gastronomiskām izjūtām gan šī vieta pie kinoteātra Daile ir bijusi saistīta no laika gala. Daudzus pēdējos gadus te turējās tāds kā padomjlaiku relikts - bulciņkafejnīca. Nu tās vietā aci piesaista izkārtne zupas izlases krāsā. Arī iekšā interjers ieturēts bērndārznieciski līksmos toņos ar dažām tumšākām pilēm no griestiem. Ērtības ziņā Baronielas Tikai karotes var salīdzināt ar Martas ielas suši restorānu - galdiņi mazajā telpiņā salikti diezgan cieši, tātad pusdienlaikā jūtama liela šaurība. Tādu lietu var atļauties tikai tie krogi, kas var būt pārliecināti par to, ka viņu piedāvājums cilvēkiem šķitīs vilinošāks par iespēju izgāzt vēderu un izstiept kājas. Tikai karotes to var atļauties, jo viņu zupas, kas vairs nav nekāds noslēpums tiem, kuri tās pagaršojuši jau agrāk, ir pietiekami pievilcīgs ēdiens, lai tagad pārējie rīdzinieki varētu apskaust tos, kuru biroji atrodas Baronielas Tikai karošu tuvumā. Porcijas ir lielas un sātīgas, no vienas gulašzupas vai maltās gaļas zupas esi paēdis tik labi, ka ņemt pa virsu vēl maizes zupu ir tīrais neprāts. Taču garšo tik labi, ka vienīgais, kas tevi var atturēt, ir maizes zupas cena -- grozi, kā gribi, bet trīs lati par šo saldēdiena klasiku ir par daudz, tad tā jāsauc citā vārdā.

***

Zupu restorāns Tikai karotes


K.Barona 31

Atvērts no plkst.10 līdz 21

virtuve ****

interjers ***

atmosfēra ***

apkalpošana ****

***

Tv Izklaide ēda:


Gulašzupa ar kartupeļu biezeni Ls 4,25

Maltās gaļas zupa ar makaroniem Ls 4,25

Maizes zupa Ls 3,05

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko