Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Vai taisnība, ka reizēm labāk nesprādzēties?

Atbild Drošas braukšanas skolas speciālists

Andris Pļavenieks

Reizes jeb procenti gadījumu, kad drošības josta ir nākusi par sliktu cilvēkam, kurš cietis avārijā, ir jāraksta ar komatu un daudzām nullēm. Tas varētu būt 0,00001%.

Minēšu vienu piemēru - pirms trim gadiem ātrās palīdzības mašīna, braucot pa Brīvības ielu, pārkārtojās blakus joslā un uzskrēja virsū priekšā braucošai mašīnai, kura veda metāla stieņus. Stieņi izdūrās cauri stiklam, un šoferis, kurš nebija piesprādzējies, tādēļ paspēja parauties malā un neuzdūrās uz stieņa. Bet šādu gadījumu ir ārkārtīgi maz, un nez kādēļ tieši stāsti par tiem visu laiku klaiņo apkārt, savukārt par to, ka jostas visos pārējos gadījumos izglābj dzīvību, neviens nez kādēļ nerunā.

Jostas ir speciāli konstruētas tā, lai vadītāju pēc iespējas noturētu uz vietas un sadursmes brīdī viņš ar pilnu inerces spēku netriektos caur vējstiklam, apmetot vēl astoņus kūleņus.

Daudzas mašīnas konstruētas tā, lai pat gaisa spilveni neizšautos, ja vadītājs nav piesprādzējies, citādi viņš ar pilnu spēku triektos virsū gaisa spilvenam, kas pretī nāk ar ātrumu 300 kilometru stundā. Šī stāsta morāle principā ir tāda - jāsprādzējas ir nevis tāpēc, ka [Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds] Zivtiņš tā liek, bet tādēļ, lai izglābtu sevi. Ja mēs visi sprādzēsimies, iedzīsim Zivtiņa kantori bankrotā, bet paši par ietaupīto naudu aizbrauksim uz Turciju atpūsties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko