Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

Augusta burvība: Kabaču un pesto sāļā kūka

Nezini, kā apēst kabačus, kuru raža šogad īpaši bagātīga? Cep sāļo kūku un izbaudi pēdējās šīs vasaras nedēļas.

Sastāvdaļas: 3 plāksnes kārtainās mīklas, 2 nelieli, tvirti kabači, 1 sīpols, 2 ēd. k. pesto, 2 daiviņas ķiploka, 1 parastais tomāts, sauja ķirštomātu, 1 ola, 150 g sarīvēta labi kūstoša siera, pa šķipsnai sāls un kaltētas raudenes.

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2. Kabačus nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Sīpolu nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Tomātu noblanšē, novelk mizu un sagriež mazos gabaliņos.

3. Sagatavotos dārzeņus sajauc kopā, piespiež ķiploku, iemaisa masā pesto, olu un pusi no dotā siera daudzuma. Pieliek sāli, taču uzmanīgi – jo sāļš ir gan siers, gan pesto.

4. Kārtaino mīklu nedaudz atlaidina un izrullē plānāku (lai kūka nav pārāk "maizīga").

5. Uz cepamplāts ar augstām malām liek izrullēto mīklu, malas rūpīgi piespiežot pie plāts malām.

6. Virsū liek pildījumu – sagatavoto kabaču masu. Tai pāri pārliek uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, pārkaisa ar kaltētu raudeni. 

7. Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes. 

8. Apmēram desmit minūtes pirms kūka gatava, to izņem no cepeškrāsns un pārkaisa ar atlikušo sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10–15 minūtēm.

9. Pasniedz siltu vai aukstu – tā būs garda arī, ņemot līdzi piknikā.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko