Taču reizēm, it īpaši darba dienu vakaros, rodas vēlēšanās mīļajiem pasniegt nevis pannā ceptus kartupeļus ar apbrūninātiem cīsiņiem, bet kaut ko pagatavot ātri, vienkārši un tomēr izsmalcināti garšīgi. Restorānu 4 Rooms un Zilā govs šefpavārs Rolands Rudzāts saka - viss iespējams, ja vien to patiesi vēlamies un ir priekš kā censties. Padomājis viņš ieteic iepriekš sagatavot galvenās sastāvdaļas un raiti ķerties pie maltītes gatavošanas.
Pagatavošana:
1. Dārzeņus un garšvielas liek ūdenī un vāra aptuveni 30 minūtes, lai izdalās dārzeņu garša. Tad buljonā liek zivi un vāra līdz gatavībai. Zivi izņem.
2. Visas salātu sastāvdaļas sagriež smalkos salmiņos un viegli apcep sviestā.
3. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un sasmalcina.
4. Zivi, salātus un mērci kārto uz šķīvja un pasniedz.