Sastāvdaļas divu veidu maizītēm: 3–4 dzeltenie sīpoli, šļuka baltvīna, šļuka balzametiķa, apm. 1 ēd. k. cukura, anšovi (tik daudz, lai uz katras maizītes sanāk pa filejai), olīvas, kazas siers, ķirštomātiņi, garšvielas: svaigs timiāns, kaltēta raudene, svaigs baziliks, eļļa sīpolu apcepšanai.
Pagatavošana:
1. Vispirms pannā apcep sagrieztus sīpolus. Labākai garšai pielej baltvīnu, kad tas iztvaikojis, pielej balzametiķi, pieber cukuru un maisa, līdz tas izkusis un sīpoli karamelizējušies. Pieber timiānu, raudeni, samaisa.
2. Sagriež bageti pabiezās šķēlēs un vispirms apgrauzdē cepeškrāsnī uz restēm, līdz tām brūna un kraukšķīga virsiņa. Bagetes iepriekš jāapcep, lai virsiņa kraukšķīga un maizīte cepot nepiesūcas ar pildījuma mitrumu.
3. Pusei maizīšu uzliek pa kārtīgai karotei karamelizēto sīpolu, virsū uzliek vienu anšova fileju un olīvu.
4. Otrai pusei maizīšu uzziež kazas sieru, virsū liek pārgrieztu ķirštomātiņu, uzber raudeni un uzliek svaigu baziliku.
5. Maizītes liek uz plāts un cep apmēram 180 grādos cepeškrāsnī 10–15 minūtes, kamēr tās gatavas.
Lai labi garšo!