Tādu - mājīgu un garšīgu - noskaņu šoreiz ar savām receptēm rada Lielupes restorāna Laivas šefpavārs Jānis Eislers.
Plūmju kūka
Sastāvdaļas: 0,5 kg plūmju, 130 g sviesta, 160 g brūnā cukura, 4 olas, 1,5 tējkarotes kanēļa, 1,5 tējkarotes vaniļas cukura, 80 g mandeļu miltu, 90 g mannas, 180 g miltu, 1,5 tējk. cepamā pulvera
Pagatavošana
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
2. Plūmes sablendē.
3. Sviestu un cukuru saputo ar mikseri.
4. Olas saputo gaisīgas, tām pievieno saputotu sviestu un cukuru, pēc tam pārējās receptes sastāvdaļas, pašās beigās iecilā plūmes.
5. Cepamformā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu. Liek cepeškrāsnī 200 grādos un cep 30-35 minūtes.
Burkānu kūka
2 krūzes eļļas (šeit un turpmāk - 1 krūze ir 250 ml), 3 krūzes cukura, 6 olas, 1,5 krūzes mandeļu skaidiņu, 5 krūzes rozīņu, 4,5 krūzes rīvētu burkānu, 3 krūzes miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, 1 tējkarote kanēļa, 1,5 tējkarotes sāls, rīvēta citrona un apelsīna miziņa, 2,5 tējkarotes sodas, 1 ēd. k. citrona sulas, putukrējums pildījumam un ogas pēc izvēles dekorēšanai
Pagatavošana
1. Vienā bļodā kopā sajauc eļļu, cukuru un olas, citrona sulu.
2. Otrā bļodā kopā sajauc mandeļu skaidiņas, rozīnes, sarīvētus burkānus.
3. Trešajā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, kanēli, sāli, citrona un apelsīna miziņas.
4. Katras bļodas saturu atsevišķi kārtīgi samaisa un liek ledusskapī nostāvēties divas stundas.
5. Pēc tam visu iecilājot samaisa kopā.
6. Mīklu sadala trīs daļās. Katru daļu liek uz atsevišķas paplātes, izlīdzina plānā kārtiņā.
7. Katru daļu cep cepeškrāsnī 180 grādos, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.
Cantuccini cepumi pie vīna
Sastāvdaļas: 5 olas, 75 g mandeļu, 75 g lazdu riekstu, 75 g ciedru riekstu, 75 g pistāciju
Pagatavošana
1. Visas sastāvdaļas sasmalcina un samaisa bļodā, izveido "desas".
2. "Desas" griež ripās un liek uz pergamenta papīra.
3. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 10 minūtes (vai līdz brīdim, kad gabaliņi kļūst zeltaini brūni).
4. Atdzesē un bauda pie kafijas vai vīna.
Lai labi garšo!