Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Pašu siets Jāņu siers ar ķimenēm

Jāņos galdā jācēļ Jāņu siers. Vislabāks vētkos garšos pašu siets Jāņu siers ar ķimenēm.

Sastāvdaļas: 1 kg biezpiena, 5 l piena, 3 olas, sauja ķimeņu, sāls pēc garšas, 100 g sviesta, 150 g skābā krējuma.

1. Uzkarsē pienu līdz 90 grādiem. Tajā pa saujai un maisot ber samīcītu biezpienu. Kad atdalās sūkalas un biezpiens sāk turēties kopā, to nokāš caurdurī caur divkāršu marli.

2. Katlā izkausē sviestu. Tajā liek notecināto biezpienu, maisot pamazām piejauc sāli un ar ķimenēm sakultas olas, beigās pieliek skābo krējumu.

3. Masu maisa, līdz biezpiens savēlies bumbā. Tad to izliek ar ūdeni saslapinātās (lai pēcāk var izņemt) bļodiņās vai arī ietin marlē un paliek zem sloga uz pāris stundām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko