Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Skābeņu zupa

Gatavo Tomass Godiņš, restorāna Neiburgs šefpavārs

Vislabāk skābeņu zupa garšo ar kūpinātu gaļu, taču tai nekaitēs arī kāds desas galiņš. Grūbu vietā Tomass Godiņš zupai iesaka pievienot miežu putraimus. Sanāks tikpat gardi kā ar grūbām, bet zupa būs ātrāk gatava.

Pagatavošana

1. Miežu putraimus noskalo vairākos ūdeņos, lai zupa nav duļķaina. Tad putraimus iemērc ūdenī un 20 minūtes uzbriedina.

2. Nomizo un sasmalcina sīpolus, sagriež salmiņos burkānu un selerijas sakni. Kartupeļus sagriež kubiņos.

3. Nomizo ķiplokus. Ar naža asmens plakano daļu uzspiež uz ķiploka daiviņām (saspies-tas tās vieglāk sagriezt) un sasmalcina.

4. Kūpināto gaļu sagriež tādos pašos salmiņos kā burkānu.

5. Katlā ielej nedaudz eļļas, uzkarsē, apcep sīpolus, burkānus, ķiplokus un cūkgaļu.Apceptajiem dārzeņiem un gaļai pievieno cūkgaļas ribiņas un ādiņas.

6. Pievieno arī timiānu, lauru lapas un smaržīgos piparus.

7. Tad pielej iepriekš uzkarsētu gaļas buljonu (to iegūst, novārot cūkgaļu un kaulus).

8. Katlā ieber putraimus un sasmalcinātos kartupeļus. Vāra, līdz kartupeļi mīksti.

9. Kamēr zupa vārās, novāra olas un pēc tam uz rupjās rīves sarīvē.

10. Zupai pievieno sasmal-cinātas selerijas lapiņas, sojas mērci un sāli pēc garšas.

11. Beigās pievieno skābenes. Zupu pasniedz siltu ar skābo krējumu un rīvētu olu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

3–4 ēd. k. miežu putraimu, 1 neliels sīpols (vai 3 mazie saldie sīpoliņi), 1 burkāns, 1/2 selerijas saknes, 2 daiviņas ķiploka, 2 kartupeļi, 5–6 šķēles kūpinātas cūkgaļas (plus ādiņas), pāris cūkgaļas ribiņu, timiāna zariņš, 3 lauru lapas, 5–6 smaržīgie pipari, 600 ml gaļas buljona, eļļa cepšanai, 2–3 ēd. k. skābeņu, 1 ēd. k. sojas mērces, pāris selerijas lapu, 2 olas, skābais krējums, sāls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko