Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Atļauts braukt vienam

Trūcīgā dzīve pēc Otrā pasaules kara radīja īpatnējus motocikla un automašīnas hibrīdus, kuru paraugs bija Messerchmitt Kabinenroller.

Nepieciešamība pēc individuāla transportlīdzekļa, kas būtu komfortablāks un drošāks par motociklu un velosipēdu, pamudinājusi uzreiz vairākus ražotājus izvilkt gaismā kabinenrollera koncepciju un piešķirt tai jaunu elpu.

Volkswagen Nils izskatās pēc bagija ar izvirzītiem riteņiem. Kabīnē var iekāpt no abām pusēm, atverot paceļamas durvis, un aizmugurē zem neliela vāciņa slēpjas palielai somai piemērots bagāžnieks. Lai gan automašīna ir tikai trīs metrus gara, 1,4 m plata un 1,2 m augsta, AutoDiena Frankfurtē pārliecinājās, ka sajūta Nils iekšpusē ir diezgan komfortabla un droša, galvenokārt pateicoties lieliskajai redzamībai, saprotamiem vadības orgāniem un space-frame alumīnija korpusam.

Protams, mūsdienu kabinenrolleru neviens nestūrēs kā oriģinālu ar motocikla «ragiem», un arī tarkšķošam divtaktu motoram te nav vietas. 20 ZS elektromotors nodrošina paātrinājumu 11 sekundes līdz 100 km/h, un 460 kg smagais auto spēj sasniegt pat 130 km/h. Opel aizdomājies vēl tālāk.

Elektriskā RAK aizmugurējie riteņi faktiski aizstāj vienu lielu, toties zem kupola atradusies vieta diviem pasažieriem. Tehniskie dati aptuveni līdzinās VW Nils, taču Opel aprēķinājis, ka 100 kilometru ar RAK izmaksā tikai vienu eiro. Izstādē Opel atklāja, ka apsver braucamrīka maksimālā ātruma ierobežošanu līdz 45 km/h, kas ļautu to lietot vadītājiem, kas tikko sasnieguši 16 gadu vecumu un vēl nedrīkst sēsties pie auto stūres. Patlaban Opel nopietni pēta RAK ražošanas iespējas. Nosacīti divvietīgs iznācis arī Audi Urban Concept, kurā koncepta gan ir vairāk nekā reālā transportlīdzekļa. Lai pasažieriem nebūtu jāsēž vienam aiz otra, blakussēdētāja vieta nedaudz atbīdīta atpakaļ, tā faktiski radot jaunu sēdekļu formulu 1+1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko