Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ja gribas Premium!

Laika posms, kad dārgs, prestižs auto obligāti nozīmēja sedanu un noteikti pamatīga izmēra mašīnu, pamazām kļūst par vēsturi. Pārapdzīvotajā pasaulē un jo īpaši Eiropā  autoražotāji mēģina  nošaut divus zaķus uzreiz – radīt mašīnas, kas  būtu pietiekami mazas, ekonomiskas lietošanā, stāvvietu izmaksas un ceļa/transportlīdzekļa nodokļu ziņā, taču nodrošinātu komfortu, kāds iepriekš bija pieejams vien lielās un vidējās klases limuzīnos! Brīdī, kad Toyota nolēma savam luksusa zīmola Lexus modeļu klāstam pievienot kompaktklases CT200h, galvenie konkurenti  no vācu trio šajā segmentā jau bija aizsteigušies krietni priekšā.

Pēdējo četru gadu laikā Eiropā vācieši kopumā pārdevuši ap pusmiljonu kompaktklases Premium Audi A3, 1. sērijas BMW, A un B klases Mercedes-Benz.

 Mērķaudiotorija Eiropieši, savulaik gūstot pamatīgu mācību no japāņiem, novēloti reaģējot uz SUV jeb krosoveru straujo popularitāti, tagad daudz rūpīgāk izdabā klientiem un ir elastīgāki. Skrienot pakaļ aizejošam vilcienam, Lexus izspēlējis ekonomijas kārti, zinot, ka ar brīnišķīgu dizainu, teicamu vadāmību vai tehniskajām spējām arī šajā klasē eiropiešus vairs neuzveikt. 

Lāča pakalpojumu Lexus CT200h debijai izdarīja finanšu krīze. Par spīti nelabvēlīgajiem apstākļiem, Toyota Motors tikai sešus mēnešus pēc koncepta LF-Ch debijas 2010. gada martā Ženēvas autosalonā  pasaulei nodemonstrēja kompkatklses Premium hečbeku CT200h. Tas veidots, izmantojot labi zināmo 136 ZS Toyota pilna hibrīda jaudas iekārtu 2ZR-FXE, ko uzstāda arī modeļos Prius un Auris. Par reklāmas seju jaunajam auto izvēlējās austrāliešu popzvaigzni Kailiju Minogu. CT200h bija viņas  Aphrodite World Tour oficiālais auto un viens no sponsoriem. Tas darīts ar nolūku, lai jau tuvākajā laikā gandrīz 23 miljoniem austrāliešu iemācītu lietot hibrīdauto. Tālais kontinents ir sens un pēdējā laikā arī strauji augošs Toyota tirgus. Lexus CT 200h, gluži kā abi Toyota radinieki, tiek izgatavots Japānā, Kjūsjū salas Fukokas prefektūras pilsētā Mijavakā.

Skats no malasLexus dizaineriem izdevies  maksimāli attālināties no tehnisko orgānu donora Toyota Prius. Rūpīgs vērotājs drīzāk pamanīs CT200h atsevišķu detaļu  uzkrītošu līdzību ar RX krosoveru vai IS sedanu gan motora pārsega un galveno lukturu, gan dekoratīvās radiatora restes, augstās plecu līnijas  un aizmugurējo durvju formas dēļ. Interesants risinājums –platās priekšējās durvis uzsver līdzību ar kupejām, bet trešā loga noapaļotā līnija aizmugures durvīs rada simetriju ar bagāžas nodalījuma vērtnēm. Hečbeka piekto durvju kopējais dizains  aizmugures bloklampu un jumta spoilera dēļ  atgādina  Toyota mazuli IQ un Lexus dizainu padara līdzīgu jau mininētajam RX. Taču, kopumā vērtējot, Lexus zīmolam piederīgs un atpazīstams auto.

Biznesa klase Iekāpjot iekšpusē, vispirms pārsteidz sportiski zemā sēdpozīcija, tikai tad no koka, augstvērtīgas ādas un plastmasas veidotais interjers. CT 200h vadītājs sēž tuvu grīdai ar gandrīz iztaisnotām kājām. Arī sēdekļa dizains šķiet it kā aizgūts no GT sērijas sporta kupejām. Ar pamatīgajām sānu malām nodrošinātais sēdeklis, gluži kā kausā, ietver braucēja ķermeni. Oriģināli veidotais galvenais panelis rada nepārprotamu Lexus interjera sajūtu, taču vienlaikus akcentē CT200h atšķirību no citiem modeļiem. Platā un augstā viduskonsolē koncentrēti gandrīz visi vadības  taustiņi un ātrumkārbas selektors. Augstāk novietots vien klimatsistēmas vadības bloks un izklaides sistēmas ekrāns. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko