Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Mazāka galaktika

Tā kā planšetdatori ir sākti ražot samērā nesen, tie joprojām vairāk ir luksusa prece, nevis ikdienas nepieciešamība, jo kādam noder ērtākai strādāšanai, citam – sava statusa apliecināšanai vai izklaidei. Taču ir skaidrs, ka jebkura jaunā planšete tiks salīdzināta ar iPad, kā šīs jomas celmlauzi, bet, tāpat kā atšķiras dažādu ražotāju tālruņi, atšķirīgi ir arī dažādu ražotāju planšetdatori. Ar ko īpašs ir Samsung Galaxy Tab 8.9?

Vieglais baltmugurisSamsung pasauli ar Galaxy Tab iepazīstināja 2010. gada otrajā septembrī, tātad nesen tika svinēta pirmā jubileja. Paši ražotāji par veiksmīgāko šīs līnijas modeli atzīst Galaxy Tab 10.1, un varētu domāt, ka pa šo laiku pirmais modelis būs paaudzies, pieņēmies prātā un gājis uz priekšu attīstībā. Un savā ziņā tā arī ir  – Galaxy Tab 8.9, lai gan ir mazāka (203,9 x 157,8 x 8,6 mm) par Galaxy Tab 10.1 un vieglāka (465 g), tomēr skaitās viena no vieglākajām šobrīd pieejamajām planšetēm, kas ir labs rādītājs planšetdatoru saimē. Taču laiks, šķiet, nav bijis pietiekami ilgs, lai šis modelis atbilstoši pieņemtos arī prātā – joprojām tā pati perētājsistēma Android 3.1, kas gan ir pietiekami laba, lai labāku uzreiz neprasītos. 

Visu planšetes priekšējo daļu aizņem 8,9 collas liels ekrāns, bet nav nevienas vadības pogas, kas, pirmo reizi paņemot planšeti rokās, liek mazliet apmulst – kur tai vispār ir augša un kur apakša? Tam gan arī nebūtu īpaši liela nozīme, jo, kad planšete ieslēgta, ekrāns pielāgojas lietotājam un pagriežas pēc vajadzības, bet ierīces lietošanu mazliet apgrūtina fakts, ka nav maliņu, aiz kurām planšeti turēt ar īkšķiem, piemēram, skatoties filmu, tādēļ visu laiku jābaidās, lai kas nejauši netiktu nospiests. Planšetes aizmuguri klāj balts materiāls ar sudraba krāsas augšējo daļu, kurā iestrādāta kameras acs.  Planšetes augšpusē novietota ieslēgšanas/izslēgšanas/iemidzināšanas/pamodināšanas poga, austiņu ligzda, vieta SIM kartes ievietošanai un skaļuma regulēšanas taustiņš. Apakšējā malā izvietoti skaļruņi un USB ports, kas gan ir citāds, nekā jau pierasts, tāpēc darbosies, lietojot tikai Samsung ražotus aksesuārus. 

Samsung planšeti Galaxy Tab 8.9 būs ērti pārnēsāt tās mazo izmēru dēļ. Tā kā tās korpuss ir veidots no plastmasas, ierīce ir arī viegla, tomēr  samērā viegli saskrāpējama. 

Darbam un atpūtaiSamsung Galaxy Tab, kā jau ierīce ar operētājsistēmu Android, ir pilnībā personalizējama, piemēram, tai ir pieci pielāgojami, ar pirkstu pāršķirami sākuma ekrāni, kuru apakšmalā ir rīku palete ar funkcijām Atpakaļ uz iepriekšējo, Atgriezties mājas sākuma lapā, Pulkstenis, Iestatījumi un citām. Papildus jau esošajām programmām Samsung planšetdatorā iespējams ielādēt pēc vajadzības arī citas, piemēram, Angry Birds spēlītes dažādos variantus un Harija Potera sērijas pēdējo grāmatu. 

Interesanti, ka Samsung piedāvā arī savus rīkus, piemēram, Reader’s Hub gāmatu un žurnālu lasīšanai, kā arī Social Hub, Music Hub un citus. 

Baterijas darbības laiks ir samērā labs, piemēram, interneta pārlūku var lietot apmēram 8 stundas no vietas, bet spēlēt spēlītes – apmēram 5 stundas no vietas, tātad planšete būs labs ceļabiedrs arī tālākos lidojumos un uz kādu brīdi nodarbinās arī bērnus, kas apsēsti ar dusmīgajiem putniņiem.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko