Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Radīts, lai būtu labākais

Samsung, tāpat kā HTC, Sony Ericsson vai Motorola, veiksmīgi prata izmantot samērā jaunās operētājsistēmas Android priekšrocības un tirgū izlaida ne vienu vien veiksmīgu modeli. Nu jau Andorid ir mazliet noslāņojusies patērētāju acīs un tālruņu ražotāji, lai nezaudētu pozīcijas un klientu interesi par šiem produktiem, piedāvā arvien jaunus modeļus ar daudzveidīgāku un plašākai mērķauditorijai paredzētu lietojumu, piemēram, īpašus sociālo tīklu vai melomānu modeļus.

Par spīti vispārējai tendencei paplašināt modeļu gammu, ražotāju flagmaņiem nosaukumi netiek mainīti, bet gan pārmantoti no paaudzes uz paaudzi. Tieši tā ir arī ar jauno Samsung Galaxy S II, kas ir tiešs Galaxy S pēctecis.

Veiksmīgs turpinājums

Galaxy S tika pārdots vairāk nekā 14 miljoni eksemplāru, tātad jaunajam modelim vajadzētu būt vismaz tādiem pašiem rādītājiem tirdzniecībā. Kā apgalvo Samsung pārstāvji, viņu mērķis ir pārsniegt vismaz 10 miljonu robežu šā gada laikā. Varētu būt reāli, jo jau pirmajās trīs dienās kopš viedtālruņa tirdzniecības uzsākšanas jauno modeli iegādājušies 120 000 pircēju. Nav slikti, ja ņem vērā, cik šī ierīce maksā!

Un maksā šis viedtālrunis patiešām daudz – par tā cenu var iegādāties pilnvērtīgu klēpjdatoru vai labu tālruni ar klasiskajām funkcijām un planšetdatoru spēlītēm un internetam, tāpēc ir vērts pārskatīt, vai prasītā summa ir tā vērta.

Aplūkojot Galaxy S II tehniskos datus, nav šaubu, ka līdzvērtīgu viedtālruni atrast būs patiešām grūti, jo divkodolu 1,2 GHz procesrors, 1 GB operatīvās atmiņas, HSDPA savienojums ar ātrumu līdz 21 Mb/s, kā arī vairāki citi iespaidīgi šī modeļa parametri apliecina tā pārākumu pār citiem.

Uzlabots izskats un korpuss

Pirmais Galaxy S izskatījās pārāk plastmasīgs, lai gan patiesībā arī bija no plastamsas, tikai tā izpildījuma kvalitāte nebija tāda, kāda kompānijas flagmanim pienāktos. Arī Galaxy S II ir izveidots pilnībā no plastmasas, taču šoreiz viedtālruņa korpuss jau ir krietni labāk nostrādāts, īpaši tā aizmugurējā daļa, kas pirmajam modelim nebija īpaši izdevusies. Par spīti tam, ka jaunajam modelim ir 4,3 collu ekrāns iepriekšējo 4,0 collu vietā, tas tomēr ir plānāks un vieglāks. Taču dažkārt pat gribētos, lai tālrunis ir mazliet biezāks, jo tad būtu ērtāk to satvert, piemēram, bildējot. Kopumā vērtējot, Galaxy S II korpuss ir pievilcīgs un nav izraibināts ar nevajadzīgām pogām un bezgaumīgiem spīdumiem.

Jaunā modeļa uzlabotais Super Amoled Plus tehnoloģijas ekrāns, kas aizņem teju visu tālruņa priekšējo daļu, izskatās tiešām labi. Turklāt tam nav līdzvērtīgu konkurentu, jo ir lieliska krāsu gamma, teicama redzamība no dažādiem skata leņķiem, kā arī ļoti laba saskatāmība saules gaismā. Tam ir arī uzlabota energoefektivitāte, tādēļ lādētāju vajadzēs meklēt retāk. Protams, lādētājs būs nepieciešams katru vakaru, bet tas nemaina faktu, ka citu ražotāju viedtālruņi neiztur pat vienu dienu. Ekrānu sedz slavenais Gorilla Glass, kas lieliski aizsargā pret skrāpējumiem, un arī oleofobisks pārklājums pirkstu nospiedumu neitralizēšanai – tie ir redzami, bet ne tādā mērā, lai būtu traucējoši, jo ir ļoti viegli no šī  ekrāna notīrāmi.

Tehniski labākais

Par to, ka šis tālrunis ir jaudīgākais starp viedtālruņiem un būs aktuāls vēl kādu laiku, neviens nešaubās, bet vai šobrīd ir vērts maksāt par tik jaudīgu ierīci, ja ir skaidri zināms, ka pēc kāda laika līdzīgas specifikācijas tālrunis maksās jau krietni lētāk?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko