Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 9. jūlijs
Asna, Asne, Zaiga

Evitas Pehlakas koncerts Benefice

Trešdien, 14. februārī plkst. 13.00 Rīgas Anglikāņu Svētā Pestītāja baznīcā aicinām uz pusdienlaika koncertu Evitas Pehlakas Benefice, kurā skanēs G. F. Hendeļa un S. Franka sakrālā mūzika, Ž. Masnē, Ž. Bizē un Dž. Pučīni operu ārijas, kā arī latviešu komponistu kamermūzikas darbi. Dziedās Evita Pehlaka (soprāns), spēlēs Kristīne Adamaite (ērģeles) un Ventis Zilberts (klavieres).

Latviešu jaunās paaudzes soprāns Evita Pehlaka kopā ar ērģelnieci Kristīni Adamaiti un pianistu Venti Zilbertu sniegs labdarības koncertu ar mērķi saziedot līdzekļus dziedātājas Evitas Pehlakas studijām Amerikā.  

Programmā būs G. F. Hendeļa un S. Franka sakrālā mūzika, Ž. Masnē, Ž. Bizē un Dž. Pučīni skaistākās operu ārijas, kā arī latviešu komponistu kamermūzikas pērles, īpaši godinot Jāni Ķepīti 110. jubilejas gadā.

Evita par sevi saka: “Mūzika ir visa mana dzīve. Skatuve, jauni un apgūti nošu materiāli, adrenalīns, aplausi, neatlaidīga pilnveidošanās profesionālajā ceļā, personībā, pāri visam - nebeidzama mūzikas mīlestība – bez tā es nevaru dzīvot... Un koncerts ir vislabākais veids, kā pateikt paldies visiem klausītājiem un atbalstītājiem.”

Dziedātāja Evita Pehlaka vokālo mākslu studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā operdziedāšanas specialitātē. Šobrīd aktīvi turpina attīstīties profesionālajā izaugsmē ārpus Latvijas robežām pie vokālās mākslas meistariem gan Eiropā: Anglijā, Vācijā, Itālijā, Luksemburgā, gan Amerikā. Piedalījusies ASV, Manhetenas Operas Vasaras festivālā 2017 dziedot Pirmās dāmas lomu Di Kapo Teātrī Ņujorkā (Di Capo Theater in NYC) un festivāla noslēgumā debitējusi slavenajā Karnegi zālē Ņujorkā (Carnegie Hall, NYC). Ir stipendiāte Nei Stimmen (Nei Stemmen) meistarklasēs Luksemburgā 2017 un Londonas Meistarklasēs Mančesterā 2016, 2017 (London Master Classes in Manchester). Itālijas operā Teatro Fenaroli di Lanciano debitējusi Adīnas lomā (Doniceti, Mīlas dzēriens). Koncertējusi Austrālijā: Ģertrūdes Operas, Melburnas Operas Studijā. Latvijā Evita Pehlaka sadarbojas ar pianistu Venti Zilbertu un ērģelnieci Kristīni Adamaiti. Vairākus gadus piedalījusies Siguldas Opermūzikas festivālā Muzikālās brokastis ietvaros.

Ērģelniece Kristīne Adamaite ir mācījusies Rīgas 2. mūzikas skolā un Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā. Absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētājas Leldes Paulas klavieru klasi (1994). 2002. gadā ieguvusi maģistra grādu ērģeļspēlē (profesores Larisas Bulavas klase). Papildinājusi zināšanas Enshedes Mūzikas augstskolā Nīderlandē (prof. Gijs van Schoonhoven). Kopš studiju laika regulāri koncertē gan kā soliste, gan sadarbojoties ar koriem (Valsts Akadēmisko kori Latvija, koriem Kamēr, Balsis, u.c.) un solistiem (Gunta Gelgote, Ieva Parša, Jolanta Strikaite, Kristīne Gailīte, Krišjānis Norvelis, Ēriks Kiršfelds, Artis Sīmanis, u.c.). Koncertējusi daudzās Eiropas valstīs, Krievijā, Austrālijā, ASV un Kanādā. Šobrīd ir ērģeļspēles pasniedzēja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Lutera akadēmijā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Ventspils mūzikas vidusskolā un ērģelniece Rīgas Sv. Pestītāja baznīcā. Saņēmusi Lielo Mūzikas balvu 2014 par darbu ansamblī.

Pianists Ventis Zilberts ir profesors Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, aktīvi koncertējošs pianists un koncertmeistars. Ventis Zilberts ir viens no inteliģentākajiem un muzikāli smalkākajiem mūziķiem. Viņš attiecas ar pietāti pret jebkuru skaņu rakstu un pret jebkuru kolēģi, ar ko kopā muzicē. Viņa spēle vienmēr ir profesionāli meistarīga. Viņš allaž cenšas atrast būtiskāko mūzikas saturā un piedāvāt savu skatījumu uz šo mūzikas materiālu. 2016. gadā saņēmis Lielo Mūzikas balvu par Mūža ieguldījumu Mūzikā.

Ieeja koncertā par ziedojumiem (saziedotie līdzekļi tiks izmantoti Evitas Pehlakas studijām ASV).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Anglikāņu Svētā Pestītāja baznīca, Anglikāņu 2

Kad?

14. februāris, 2018

13.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja