Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Intelektuālā meditācija Da.zA-2

Liepājā Dzejas dienās pirmizrādi piedzīvos Latvijas un Francijas mākslinieku kopprojekts – intelektuālā meditācija Da.zA-2 (par pašorganizāciju).Meditācija Da.zA-2 vieno vārdu, attēlu un skaņu un ir uzskatāma par turpinājumu pagājušajā gadā Rīgā un Liepājā izrādītajai meditācijai Da.zA . Tā veltīta pašorganizācijai, kas ļauj pretoties visapkārt valdošajai finanšu loģikai un atbrīvoties no tās, izdomājot jaunu, pārrobežu kultūras telpās balstītu pasauli.

Pašorganizācijas filozofija akcentē cilvēku spēju pašiem (bez starpniekstruktūrām, piemēram, multinacionālām kompānijām) atrast optimālāko sabiedrības organizācijas veidu – tādu, kas ņem vērā cilvēku patiesās vajadzības. Pašorganizācijai tādēļ ir potenciāls aizstāt pašreizējo, nevienlīdzību vairojošo globalizāciju. Rūdolfa Bekiča režisētajā meditācijā autores lasījumā skanēs vēl nepublicēta Liānas Langas dzeja, kā arī dzeja no krājumiem Vilkogas un Antenu burtnīca (atdzejojums subtitros franču valodā – Astra Skrābane un Rozmarija Fransuā (Rose-Marie François)); domātājs un mākslinieks Bernārs Sordē (Bernard Sordet) lasīs fragmentus no manuskripta Pasaules–multiversa gudrība – pārdomas par pašorganizāciju  (fragmenti sagatavoti sadarbībā ar Arno Ferē (Arnaud Féret); tulkojums subtitros latviešu valodā – Kristīne Našeniece, tulkojuma redaktore – Rudīte Kalpiņa); dzeju un filozofisko domu ieskaus fotogrāfa Jura Kalniņa (Fotocentrs) videofilma par pašorganizāciju (videomontāža – Arnis Kalniņš); īpaši šim notikumam radītas muzikālas improvizācijas izpildīs mūziķis un dīdžejs Kristaps Krievs (DJ Krii) un flautiste Liene Dobičina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja