Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 9. jūlijs
Asna, Asne, Zaiga

Izstāde Iedvesmas valsis

Mākslinieces Ināras Liepas veidotā izstāde Iedvesmas valsis kultūras pilī Ziemeļblāzma būs apskatāma no šī gada 6. marta līdz 9. aprīlim. Šogad Ināras Liepas veidotais Leļļu Mākslas muzejs atzīmē savu 10. pastāvēšanas gadadienu un tās ietvaros gada garumā notiks vairākas jubilejas izstādes Latvijā un ārpus tās robežām.

Izstāde Iedvesmas valsis ir veltīta izcilā latviešu komponista Emīla Dārziņa skaņdarbam Melanholiskais valsis. Izstāde ir izveidota 2015. gadā, tā ir mākslinieku veidota profesionāli augstvērtīga ekspozīcija, kurā ir skatāmas skulptūrlelles un lielformāta drukas darbi ar 30-to gadu pastkaršu attēliem no Leļļu mākslas muzeja krājumiem. Speciāli šiem darbiem tika izgatavots arī profesionāls izstāžu aprīkojums. Izstāde iepriecinājusi simtiem apmeklētāju Pleskavā,  Aizputes tūrisma un mūžizglītības centrā, Emīla Dārziņa muzejā Jāņskolā, kā arī daļēji tā tika eksponēta Starptautiskajā leļļu mākslas izstādē Minsterē un 2016. gada Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāla izstādē Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā. Izstāde guvusi lielus panākumus, jo apmeklētājus  emocionāli  saviļņo ne tikai Latvijas mākslinieku ieguldītais darbs augstvērtīgajā izstādē, bet arī izcilais  Emīla Dārziņa skaņdarbs.

Ināra Liepa saka: „Strādājot darbnīcā, es bieži klausos mūziku. Izdzirdot Emīla Dārziņa  Melanholiskā valša skaņas, tās tik ļoti mani saviļņoja, ka iztēlē sāku redzēt tēlus, kas vēlāk  pārtapa skulptūrlellēs. Darbs ritēja viegli un patīkami. Katrs gatavais darbs iztēlē jau rosināja nākamo tēlu un tā tapa skulptūrleļļu kolekcija, kurai šķiet būs vēl turpinājums.”

Ieeja bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kultūras pils Ziemeļblāzma, Ziemeļblāzmas 36

Kad?

6. marts, 2018 – 9. aprīlis, 2018

Pr. -Sv. 9 -19.30

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja